Ruime winst voor Feyenoord O/19

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft zaterdag met 4-1 van Vitesse/AGOVV gewonnen. Op Varkenoord kwamen de Rotterdammers geen moment in de problemen. O/18 is na de zestiende competitiezege dicht bij het kampioenschap. De ploeg van trainer Jan Gösgens heeft na de 2-1 zege op VVV/Helmond Sport A2 nog maar één punt nodig voor de titel. Op bezoek bij Heerenveen/Emmen B1 won O/17 verdiend met 1-2. O/16 trof in eigen huis FC Den Bosch B1 en was met 2-0 te sterk. O/15 versloeg Excelsior Rotterdam C1 met 1-4. O/14 verloor nipt met 1-0 van Ajax C2.
ONDER 19 TE STERK VOOR VITESSE/AGOVV A1
Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft de leeftijdsgenoten van Vitesse/AGOVV zaterdag ruim verslagen. Op Varkenoord won de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel verdiend met 4-1. Bij rust leidden de Rotterdammers al met 2-0.

Van Gastel zag zijn ploeg volkomen verdiend winnen. ‘Wij waren de betere ploeg. In de eerste helft hebben we redelijk gespeeld en hadden we de beste mogelijkheden. Ook na de rust zijn we nauwelijks in de problemen gekomen. We misten vandaag een paar vaste waarden, maar de vervangers hebben het uitstekend gedaan. Ik ben blij om dat te zien.’

O/19 had in de eerste helft weinig te vrezen van Vitesse/AGOVV, dat zich nauwelijks voor doelman Michael Osseweijer vertoonde. Binnen het kwartier kwam Feyenoord/Excelsior op voorsprong. Mick van Buren werd in het strafschopgebied neergelegd en ontfermde zich zelf over de toegekende penalty. De spits werkte koel af: 1-0.

Na een halfuur verdubbelde Matthew Steenvoorden de voorsprong uit een hoekschop van Nygel Velder. Vitesse/AGOVV was daarna uit een zeldzame uitbraak dicht bij de 2-1, maar Osseweijer redde uitstekend.

In de tweede helft namen de bezoekers meer risico, maar zonder veel resultaat. Een voorzet van Velder werd na een ruim uur door een verdediger van Vitesse/AGOVV in eigen doel gewerkt.

Twintig minuten voor tijd kwamen de Gelderlanders op curieuze wijze aan een doelpunt. Terwijl doelman Osseweijer de muur klaarzette voor een vrije trap, werd de bal vlug genomen en binnen geschoten. Het mocht van de scheidsrechter en dus was de 3-1 een feit.

Vijf minuten later herstelde Mathew Morais de marge van drie doelpunten uit een hoekschop van Osama Rashid. O/19 had daarna kansen om meer te scoren, maar die waren niet aan de Rotterdammers besteed.

Feyenoord/Excelsior O/19 – Vitesse/AGOVV A1 4-1

13’ 1-0 Van Buren
32’ 2-0 M. Steenvoorden
66’ 3-0 E.D.
70’ 3-1
75’ 4-1 Morais

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Osseweijer; Kruithof, Rutten, M. Steenvoorden, Van Huijgevoort; Cornelissens (21’ Morais), Van den Engel (71’ Berkvens), Rashid; Schoonheijm, Van Buren en Velder (82’ De Vries).

TITEL STEEDS DICHTERBIJ VOOR ONDER 18
Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft de thuiswedstrijd met VVV/Helmond Sport A2 met 2-1 gewonnen. Doordat de enige overgebleven concurrent in de strijd om de titel, Elinkwijk, met 0-3 onderuit ging, lijkt het kampioenschap O/18 niet meer te kunnen ontgaan.

In de eerste helft gingen zowel Feyenoord/Excelsior als VVV/Helmond Sport slordig met het balbezit om. De wedstrijd ging daardoor gelijk op. Toch kwamen de Rotterdammers na een kwartier op voorsprong. Joey van der Velden krulde een vrije trap keurig over de muur en in het doel van de bezoekers: 1-0.

Omdat O/18 in de eerste helft te veel liep met de bal, bleef goed combinatievoetbal uit. Het aantal kansen was daarom ook beperkt. In de tweede helft was het spel beter en kwam Feyenoord/Excelsior vaker voor het doel van VVV/Helmond Sport.

Na een overtreding in het strafschopgebied van Yorick van Deelen kwamen de bezoekers vanaf elf meter echter tegen de verhouding in op gelijke hoogte. O/18 ging na de gelijkmaker op zoek naar een nieuwe voorsprong en vond die bijna via Daan Blij. De aanvaller wilde de bal subtiel over de doelman liften, maar gaf de bal te weinig hoogte mee, waardoor de keeper kon redden.

Een kwartier voor tijd kwam Feyenoord/Excelsior toch op de verdiende voorsprong. Ricardo Persson schoot de bal van afstand onhoudbaar in de korte hoek binnen.

Door de overwinning gaat O/18 nu met 49 punten uit 17 duels aan de leiding in de competitie. Elinkwijk heeft 40 punten uit 19 duels. De Rotterdammers hoeven daardoor in de resterende vijf duels die zij spelen nog maar één punt te pakken om verzekerd te zijn van het kampioenschap.

‘Het moet wel heel raar lopen, willen wij geen kampioen worden’, zei trainer Jan Gösgens na het duel. ‘We zijn ongeslagen en ook dit was weer een verdiende overwinning.’

Feyenoord/Excelsior O/18 – VVV/Helmond Sport A1 2-1

15’ 1-0 Van der Velden
60’ 1-1
75’ 2-1 Persson

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Samsey, Van Oosten, Wijmer, Y. van Deelen; Agatowski, Van der Velden (75’ Triel), J. Steenvoorden (60’ Scholman); Persson, Blij en Berkvens (46’ Geluk).

VERDIENDE WINST ONDER 17 BIJ HEERENVEEN/EMMEN B1
Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag het uitduel met Heerenveen/Emmen B1 met 1-2 gewonnen. Anders dan de het minimale verschil in de score doet vermoeden, waren de Rotterdammers de veel betere ploeg.

‘We hebben deze wedstrijd echt heel verdiend gewonnen’, was trainer Cor Adriaanse na afloop duidelijk. ‘Ondanks een keihard en hobbelig veld hebben we heel aardig voetbal gespeeld. De uitslag doet geen recht aan de verhoudingen op het veld.’

In de eerste helft probeerde Feyenoord/Excelsior, ondanks de matige gesteldheid van het veld, de thuisclub met snel combinatievoetbal te overklassen. Dat lukte aardig. Heerenveen/Emmen kwam er nauwelijks aan te pas en mocht van geluk spreken dat O/17 lang weigerde om de trekker over te halen.

Grote kansen waren niet aan Jean-Paul Boëtius, Anass Achahbar en Joey Sleegers besteed. Voor het doel leek de scherpte te ontbreken. Verdedigend kwam O/17 daarentegen niet in de problemen.

In de tweede helft slaagde Feyenoord/Excelsior er wel in om het veldoverwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Achahbar werd na tien minuten goed vrijgespeeld en bleef oog in oog met de doelman koel: 0-1.

Vijf minuten voor tijd leek Jordy Toorenburg het duel te beslissen. Na een steekpass van Achahbar hoefde de invaller alleen de doelman nog te passeren en deed dat met een beheerste schuiver.

Een minuut later kwam de spanning toch nog terug in het duel, door de aansluitingstreffer van de thuisclub, maar het opportunistische spel leverde Heerenveen/Emmen geen gelijkmaker op.

Heerenveen/Emmen B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 1-2

50’ 0-1 Achahbar
74’ 0-2 Toorenburg
75’ 1-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong, Rekik, Kongolo, Woudenberg; Trindade de Vilhena, Ake, Sleegers; Maatsen (55’ Toorenburg), Achahbar (75’ Janssen) en Boëtius (72’ Olijfveld).

ONDER 16 WINT DUEL MET TWEE GEZICHTEN
Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van FC Den Bosch B1. De Rotterdammers leverden in de ogen van trainer Gaston Taument een ‘zeer matige’ eerste helft af, maar herstelden zich na de pauze. Jesse Driebergen en Brandon Robinson waren trefzeker.

‘De eerste helft was waarschijnlijk de slechtste van het seizoen’, analyseerde Taument na afloop. ‘Er was geen beweging, geen creativiteit, het leek nergens naar. Ik ben in de rust ontzettend boos geworden. Dit was Feyenoord onwaardig. In de tweede helft heb ik een hele andere ploeg gezien. Dat was zoals het hoort.’

In de eerste helft kwam Feyenoord/Excelsior er nauwelijks aan te pas op Varkenoord. Den Bosch speelde veel feller en legde meer beleving aan de dag. Dat leidde echter niet tot grote kansen voor de bezoekers. Wel kregen de Bosschenaren een aantal mogelijkheden, maar doelman Jay Jharie werd niet gepasseerd.

Ondanks het matige spel en tegen alle verhoudingen in, kwam O/16 na een kwartier op voorsprong. Een corner van Driebergen verdween, nadat een verdediger van Den Bosch over de bal maaide, in een keer in het doel.

Ook na de openingstreffer werd het spel van Feyenoord/Excelsior niet veel beter. De Rotterdammers hadden het geluk dat de bezoekers moeite hadden om een vuist te maken, waardoor de rust met een voorsprong werd gehaald.

De aanwijzingen van Taument in de rust deden O/16 duidelijk goed, want het spel was na rust stukken beter. Er kwam meer beleving in de ploeg en dat leidde tot beter voetbal en meer kansen.

Tien minuten voor tijd was de 2-0 een feit via Robinson. Kevin Gomez Niëto legde de bal achter de verdediging van Den Bosch en stelde de ingevallen Robinson in staat met een fraai lobje te scoren.

Feyenoord/Excelsior O/16 – FC Den Bosch B1 2-0

15’ 1-0 Driebergen
68’ 2-0 Robinson

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Van de Ruit, Cabral, Van Beek, Hardeveld; Dekker, Driebergen (32’ Robinson), Kasdorp (56’ Korporaal); Gomez Niëto, Knoester en Patrick Lopes Martins de Veiga (60’ Thenu).

RUIME WINST ONDER 15 BIJ EXCELSIOR ROTTERDAM C1
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft het uitduel met Excelsior Rotterdam C1 zaterdag met 1-4 gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had het duel al na een halfuur beslist en verzuimde in de tweede helft een monsterscore neer te zetten.

‘Ik ben blij met de eerste helft, maar ik had het prettig gevonden als we in de tweede helft ook zo hadden gespeeld’, reageerde Oost op de zege. ‘Excelsior was na de 0-4 rijp voor de slacht, maar we gingen een tempotje lager spelen. In de tweede helft hebben we veel kansen gehad, maar ontbrak de scherpte.’

O/15 kende een droomstart tegen stadsgenoot Excelsior. Binnen een minuut was de eerste treffer een feit. Gilberto da Silva zette de defensie van Excelsior onder druk en veroverde de bal. Zijn afstandsschot was vervolgens onhoudbaar voor de doelman van de thuisclub.

Daarna ging Feyenoord/Excelsior gretig op zoek naar een grotere voorsprong. Binnen tien minuten kwam ook de tweede treffer op het scorebord. Djazz Manusama kon, na een subtiele kopbal van Junior Albertus, alleen op de doelman af en verzilverde de kans: 0-2.

Na iets meer dan twintig minuten was het opnieuw Manusama die scoorde, dit keer op aangeven van Robbert de Vos. Caner Yalamoglu zorgde er met de vierde treffer voor Feyenoord/Excelsior voor dat het duel al na 25 minuten was beslist.

O/15 nam na de vierde treffer wat gas terug en speelde de eerste helft op het gemak uit. Ook in de tweede helft haalde Feyenoord/Excelsior het hoge niveau van het eerste halfuur niet meer, maar kreeg het nog wel veel mogelijkheden. Na een uur kon Excelsior uit een spaarzame uitval op 1-4 komen.

Excelsior Rotterdam C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-4

1’ 0-1 Da Silva
8’ 0-2 Manusama
22’ 0-3 Manusama
25’ 0-4 Yalamoglu
61’ 1-4

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Hoek; Ulusoy, Yalamoglu, Knoester (45’ Koomen), Gronsveld (40’ James); De Vos (50’ Proost), El Baad (40’ Van der Pijl), Manusama; Da Silva, Albertus en Lubanzadio (50’ Klooster).

ONNODIG VERLIES ONDER 14 BIJ AJAX C2
Feyenoord/Excelsior onder 14 is op bezoek bij Ajax C2 zaterdag tegen een onnodige 1-0 nederlaag aangelopen. Het team van trainer Rob Kurvers was in Amsterdam de overheersende partij, maar vergat te scoren. Door de nederlaag gaat Ajax de Rotterdammers voorbij op de ranglijst, O/14 staat daarop nu derde.

Al na vijf minuten werd de enige treffer van de middag op het scorebord gebracht. Ajax begon fel aan het duel en leek O/14 daarmee te overrompelen. Na een hoekschop van de Amsterdammers kon de Feyenoord-defensie niet voldoende ingrijpen en verdween de bal tergend langzaam over doelman Rick van der Mast in het doel.

Daarna pakte Feyenoord/Excelsior de draad goed op en kwam het er voetballend steeds beter uit. De Rotterdammers creëerden langzaam maar zeker een veldoverwicht en kregen ook de nodige kansen, maar de scherpte bij de aanvallers ontbrak.

Doordat een doelpunt lang uitbleef, werd het spel van O/14 steeds onrustiger. De Rotterdammers gingen te geforceerd op zoek naar de gelijkmaker, waardoor het spel slordiger werd en een aantal goede mogelijkheden niet op waarde werd geschat.

Ook met verse krachten Jari Schuurman, Danny van Haaren en Faris Hammouti, die kort na de rust in het veld kwamen, lukte het O/14, ondanks een aantal grote kansen, niet om de gelijkmaker te realiseren.

‘Zo lopen we toch wat onverwacht tegen een nederlaag aan’, reageerde Kurvers. ‘Ik kan de ploeg weinig verwijten. We hebben het spel gespeeld zoals we dat graag willen. We maken alleen de kansen niet af. We moeten leren om altijd geduldig ons eigen spel te blijven spelen, ongeacht de stand.’

Ajax C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-0

5’ 1-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van der Mast; El Hankouri, Eyongakpa, Sonha, Verdonk; Van der Meer, Slabbekoorn (45’ Schuurman), Korporaal (50’ Van Haaren); Den Hoedt, Bilendo en Conraad (50’ Hammouti).