Dode spelmomenten doen Feyenoord de das om tegen Roda

Feyenoord is er zondagmiddag niet in geslaagd het gat naar Roda JC Kerkrade op de ranglijst te verkleinen tot vier punten. In een rechtstreeks duel ging de ploeg van trainer Mario Been in het Parkstad Limburg Stadion met 3-0 onderuit. Bij rust stond het reeds 2-0 door treffers van Anouar Hadouir en Mads Junker, waarna Diego Biseswar vlak voor tijd een voorzet ongelukkig achter Erwin Mulder gleed. Door de nederlaag in Limburg is er een einde gekomen aan een reeks van zes duels waarin Feyenoord ongeslagen bleef.

In Kerkrade keerde Mulder terug onder de lat bij Feyenoord, nadat hij de voorbije twee duels afwezig was geweest vanwege droeve familieomstandigheden. De doelman liet zich vlak voor de rust direct van zijn beste kant zien door een strafschop van Mads Junker – door arbiter Kevin Blom makkelijk gegeven na een onschuldig duel tussen Leroy Fer en Willem Janssen – te keren, maar uit de corner die volgde wist de Deen alsnog te scoren.

Dat was een fikse domper voor Feyenoord, want daardoor keek het vlak voor de rust plots tegen een 2-0 achterstand aan. Anouar Hadouir had Roda JC in de openingsfase met een voor Mulder onhoudbare vrije trap – gegeven na een ongelukkige handsbal van Kelvin Leerdam – namelijk al op voorsprong gezet. Tussen de twee treffers uit dode spelmomenten in stond Feyenoord de thuisploeg niets toe, wat de tussenstand bij de rust des te zuurder maakte voor de Rotterdammers.

Feyenoord probeerde het op haar beurt onder aanvoering van de gevaarlijke Ryo wel in aanvallend opzicht, maar in de eindfase ontbrak het de Rotterdammers steeds aan scherpte of precisie. In de tweede helft veranderde daar weinig aan, want hoewel Feyenoord wel degelijk aan aanvallen toekwam, werd Roda JC-doelman Przemyslaw Tyton lange tijd niet verontrust.

Om dat te veranderen bracht Feyenoord-trainer Mario Been een half uur voor tijd met Jerson Cabral voor Marcel Meeuwis een extra aanvaller binnen de lijnen, om een kwartier voor tijd ook nog eens Soren Larsen het veld in te sturen. Tot een slotoffensief kwam het echter geen moment, waardoor Roda de overwinning redelijk eenvoudig over de streep wist te trekken.

Roda JC Kerkrade – Feyenoord 3-0
8’ 1-0 Hadouir
43’ 2-0 Junker
90’ 3-0 Biseswar (eigen doelpunt)