Auassar maakt rentree bij zege van beloften

Adil Auassar heeft maandagavond met succes zijn rentree gemaakt in de wedstrijd van Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong N.E.C.. De middenvelder speelde op Woudestein ruim een uur mee in het duel dat eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Auassar kwam sinds de winterstop niet meer in actie, nadat hij geblesseerd raakte aan zijn knie tijdens het trainingskamp in Oman. Leen van Steensel en Andrea Fileccia maakten na rust de doelpunten in het duel met Jong N.E.C..
Op de eerste dag van de lente hadden beide ploegen op het veld er overduidelijk zin in om er een mooi duel van te maken. Het tempo in de wedstrijd was hoog, waarbij zowel Jong Feyenoord/Excelsior als Jong N.E.C. vol op de aanval speelde. Dat resulteerde in een aantrekkelijke eerste helft, waarin wonderwel niet gescoord werd.

Met name de thuisploeg kreeg voor rust grote kansen om het openingsdoelpunt te maken. Al in het eerste kwartier werd het doel van keeper Marco van Duin drie keer onder vuur genomen, maar zonder succes. Zo schoot Auassar uit een vrije trap net over, was een puntertje van Andrea Fileccia van dichtbij te zacht en kreeg Nayib Lagouireh een schot vanaf de zijkant niet tussen de palen.

De kansen voor Jong Feyenoord/Excelsior vielen desondanks in het niet bij de mogelijkheid die Youri Loen na een kwartier aan de andere kant van het veld kreeg. De middenvelder van Jong N.E.C. had een voorzet vanaf de rechterkant voor het intikken, maar presteerde het om de bal van dichtbij over de deklat te schieten.

Ondanks de enorme mogelijkheid voor de bezoekers bleef Jong Feyenoord/Excelsior de sterkste ploeg op het veld, zonder dit tot de rust tot uitdrukking te brengen in de score. In de tweede helft kwam daar al snel verandering in. Terwijl het tempo in de wedstrijd onverminderd hoog bleef verdiende de thuisploeg een hoekschop, die werd genomen door Tim Vincken. De aanvaller legde de bal panklaar op het hoofd van Leen van Steensel, die zijn kopbal net achter de doellijn zag eindigen.

Jong N.E.C. bleef ook na die tegentreffer lustig de aanval zoeken, maar wist de defensie van de thuisploeg vrijwel geen moment serieus te ontregelen. Alleen Caifano Latupeirissa wist na een uur spelen nog aanspraak te maken op de gelijkmaker, maar de middenvelder schoot na een knappe steekpass van Navarrone Foor net naast.

Andrea Fileccia stelde uiteindelijk twintig minuten voor tijd de zege voor de thuisploeg veilig, toen hij vrij voor het doel van keeper Van Duin kwam en beheerst afrondde. In het slotoffensief van Jong N.E.C. dat volgde kreeg Jong Feyenoord/Excelsior de ruimte om verder uit te lopen, maar de Rotterdammers hadden het vizier niet op scherp. Zo schoot Daan Bovenberg nipt voorlangs nadat hij zich knap hij vrijgespeeld in het strafschopgebied en raakte Benjamin Baltes de bal verkeerd nadat hij een voorzet van Vincken voor het inschieten had.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong N.E.C. 2-0
49’ 1-0 Van Steensel
71’ 2-0 Fileccia

Scheidsrechter: Manschot

Geel: Bovenberg, Wattamaleo, Van Steensel (Jong Feyenoord/Excelsior), Ebergen (Jong N.E.C.)

Jong Feyenoord/Excelsior: Van Haeften; Bovenberg, Van Steensel, Auassar (66’ Steenvoorden), Waisapy; Vincken, Wattamaleo, Baltes; Lagouireh, Fileccia en Zeegelaar.
Jong N.E.C.: Van Duin; Ebergen, Van Eijden, Otten, Roebbers; Stadhouders, Foor, Loen; Latupeirissa, Foor en Alakmak.