Ruime zege Feyenoord O/15 op Willem II/RKC

In verband met de (oefen)interlands die veel jeugdspelers van Feyenoord/Excelsior deze week afwerken met de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB, kwamen van alle jeugdelftallen zaterdag alleen Feyenoord/Excelsior O/15 en O/14 in actie. O/15 won de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC C1 met 0-4. O/14 won een mini-toernooi met de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag, Ajax en FC Utrecht.
STRIJDLUSTIG ONDER 15 TE STERK VOOR WILLEM II/RKC C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag de uitwedstrijd met Willem II/RKC C1 met 0-4 gewonnen. De Rotterdammers kregen de ruime winst niet cadeau van het gedreven Willem II/RKC, maar door op de juiste momenten toe te slaan ging O/15 terecht met de winst aan de haal.

Beide ploegen lieten vanaf de aftrap zien graag te willen winnen. Feyenoord/Excelsior en Willem II/RKC vochten voor iedere meter en de ploegen hadden daardoor weinig ruimte om te voetballen. Toch kwam O/15 al vlug op voorsprong. Djazz Manusama legde na zes minuten vanaf 25 meter aan en liet met zijn kiezelharde schot de doelman van de Brabanders volstrekt kansloos.

Niet veel later verdubbelde Ali Ulusoy de score. De verdediger ging een combinatie aan met Robbert de Vos en rondde koel af. In de eerste helft kreeg Feyenoord/Excelsior vervolgens nog een aantal goede kansen. Onder anderen Gilberto da Silva, Sem van der Pijl en De Vos waren dichtbij, maar oog in oog met de doelman slaagde geen van drieën erin koel te blijven.

Ondanks het gedreven spel van de thuisploeg, kwam O/15 verdedigend nauwelijks in de problemen. Toen De Vos na tien minuten in de tweede helft de score op aangeven van Junior Albertus op 0-3 bracht, was de wedstrijd gespeeld.

Een kwartier voor tijd bepaalde Albertus de eindstand op 0-4. Na een onoverzichtelijke situatie voor het doel kwam de bal uiteindelijk via de paal voor de voeten van de spits, die met die buitenkans wel raad wist.

Volgens trainer Jeffrey Oost was 0-4 een terechte uitslag. ‘Al hebben we er wel keihard voor moeten werken. Beide ploegen wilden knokken. We hebben goed gespeeld en bij vlagen heel aardig gecombineerd. Omdat we achterin praktisch niets hebben weggegeven, kun je niet anders zeggen dan dat de overwinning verdiend is.’

Willem II/RKC C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-4
6’ 0-1 Manusama
12’ 0-2 Ulusoy
46’ 0-3 De Vos
54’ 0-4 Albertus

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy, Knoester, Yalamoglu, Gronsveld (40’ Lubanzadio); De Vos, Van der Pijl (45’ Proost), Manusama; Da Silva (40’ El Baad), Albertus en James.

MINI-TOERNOOI PROOI VOOR ONDER 14

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag een mini-toernooi bij Ajax gewonnen. De Rotterdammers gingen de strijd aan met ADO Den Haag C2, FC Utrecht C2 en gastheer Ajax C2. Met twee overwinningen en een gelijkspel was O/14 de terechte winnaar.

In drie wedstrijden van dertig minuten, probeerde trainer Rob Kurvers zoveel mogelijk spelers in actie te laten komen. In het eerste duel was Ajax C2 de tegenstander. Vorige week troffen de Rotterdammers Ajax nog voor de competitie en werd er met 1-0 verloren. Nu ging Feyenoord/Excelsior met de winst aan de haal.

O/14 kwam in de eerste helft nog wel op achterstand, net als vorige week uit een hoekschop. In de tweede helft bogen Jari Schuurman en Erwin Franse de achterstand om in 2-1 een voorsprong voor Feyenoord/Excelsior.

In de tweede wedstrijd, tegen ADO Den Haag C2, had Feyenoord/Excelsior een groot overwicht. Dat leidde tot uitstekende kansen, maar het doel werd niet gevonden. Ook ADO schoot niet met scherp, waardoor na een halfuur een 0-0 eindstand op het scorebord stond.

In de laatste wedstrijd drukte O/14 een groot krachtsverschil wel in de score uit. De ploeg van Kurvers had slechts een kwartier nodig om Utrecht C2 op de knieën te dwingen. Bert Koomen, Jordy den Hoedt en Franse bezorgden Feyenoord/Excelsior een comfortabele voorsprong. In de tweede helft namen de Rotterdammers geen risico’s en werd de 3-0 voorsprong met succes verdedigd.

Kurvers keek tevreden terug op het mini-toernooi. ‘Ondanks dat er niet echt iets te winnen valt, willen die jongens heel graag de beste zijn. Dat is goed om te zien. Het zijn voor mij goede gelegenheden om zoveel mogelijk jongens aan spelen toe te laten komen.’