Beloften ontdoen zich eenvoudig van Jong Helmond Sport

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond de uitwedstrijd tegen Jong Helmond Sport eenvoudig in winst om weten te zetten. De ploeg van trainer André Hoekstra zegevierde in Brabant met 1-3, nadat het in de eerste helft al via doelpunten van achtereenvolgens Nick Geluk, Adil Auassar en Joey van der Velden op een comfortabele 0-3 voorsprong was gekomen. Geluk en Van der Velden komen normaliter uit voor Feyenoord/Excelsior onder 18, net als de eveneens in de basis gestarte Emilio Samsey en Daan Blij. Hun ploeggenoten binnen Feyenoord Academy Julian Agatowski, Joshua Steenvoorden en Johnny Triel vielen in de loop van de tweede helft in.
‘Zeker gezien de bezetting ben ik dit tevreden over het resultaat en het spel met name in de eerste helft’, zei Hoekstra na afloop. ‘De meeste jongens kenden elkaar niet, maar wisten elkaar op het veld prima te vinden. De score had voor de rust zelfs nog hoger op kunnen lopen.’

De Rotterdammers kwamen uitstekend uit de startblokken en namen al na vier minuten via Geluk de leiding. De aanvaller rondde een voorzet van rechtsback Tim Eekman goed af. Vervolgens was het Auassar die de score halverwege de eerste helft verdubbelde. De linkspoot schoot vanaf de rand van het strafschopgebied een vrije trap achter de doelman van de thuisploeg. Tien minuten later draaide Geluk een voorzet gevaarlijk richting het doel van Jong Helmond Sport, waarna Van der Velden alleen nog maar het laatste zetje hoefde te geven.

De tweede helft speelden de Rotterdammers de wedstrijd rustig uit, al stond het de thuisploeg nog wel twee grote kansen toe. Beide keren reageerde Darley goed en wist hij een treffer te voorkomen. Uiteindelijk maakte Jong Helmond Sport uit een corner de eretreffer, maar de overwinning kwam voor Jong Feyenoord/Excelsior geen moment in gevaar.

Jong Helmond Sport – Jong Feyenoord/Excelsior 1-3
4’ 0-1 Geluk
26’ 0-2 Auassar
36’0-3 Van der Velden
64’ 1-3

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Eekman, Gudde, Samsey (85’ Agatowski), Waisapy; Wattamaleo, Baltes, Auassar (70’ J. Steenvoorden); Van der Velden, Blij en Geluk (60’ Triel).