Feyenoorder Boëtius schiet Oranje onder 17 naar EK

Oranje onder 17 heeft dinsdagavond op Varkenoord met 1-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Portugal, dankzij een doelpunt van Feyenoorder Jean-Paul Boëtius. Door de zege eindigt Nederland op de eerste plaats in de poule van de elite kwalificatieronde en plaatst het zich voor de eindronde van het EK. Dat toernooi wordt begin mei gespeeld in Servië.

Boëtius, aanvaller van Feyenoord/Excelsior onder 17, maakte dinsdag kort voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Omdat Nederland moest winnen om een plek op het EK veilig te stellen, was het duel op Varkenoord spannend tot aan de laatste minuut. De opluchting na het laatste fluitsignaal was zodoende groot bij het team van KNVB-coach Albert Stuivenberg, waarna een klein feestje in de kleedkamer volgde.

Oranje onder 17 begon de wedstrijd tegen de Portugezen opnieuw met zeven spelers van Feyenoord in de basis. Naast Boëtius verschenen ook Boy de Jong, Terence Kongolo, Karim Rekik, Anass Achahbar, Nathan Aké en Tonny Trindade de Vilhena aan de aftrap.