Fanshop
Fanshop

Bericht over meer salaris Feyenoord-directie totale onzin

Het is volgens Dick van Well ‘totale onzin’ dat de directie van Feyenoord onlangs een extra eenmalige toelage heeft ontvangen. De president commissaris van de stadionclub laat dit weten in een reactie op niet-gecheckte berichtgeving van de regionale zender RTV Rijnmond.
Van Well noemt de foutieve berichtgeving ‘buitengewoon schadelijk’ en ‘zwaar onterecht’. Dit te meer daar de huidige directieleden al jarenlang volledig afzien van het variabele deel van hun loon, dat onder normale omstandigheden kan oplopen tot 20 procent van hun salaris. ‘Daar zien ze nota bene volledig op eigen initiatief van af, omdat ze eerst willen dat de club weer gezond is. Dit gegeven maakt de tendentieuze berichtgeving alleen maar extra kwalijk’, aldus Van Well. ‘In alle jaren dat ik voorzitter van de Raad van Commissarissen ben, heeft nog nooit een directielid een bonus of een loonsverhoging gekregen.’

Volledigheidshalve: Wel is het zo dat Mark Koevermans bij zijn benoeming tot statutair directeur meer salaris is gaan ontvangen. Het is immers gebruikelijk dat een statutair directeur, met zijn extra verantwoordelijkheid, meer verdient dan een ‘gewone’ directeur. Dit was zo’n anderhalf jaar eerder bij zijn indiensttreding ook al zo afgesproken. Koevermans kwam overigens binnen op een lager salaris dan zijn voorganger en heeft destijds vanuit zijn vorige werkgever zelfs salaris ingeleverd, omdat hij graag wilde komen werken bij Feyenoord, de club waar van kindsbeen zijn hart ligt.

Het is overigens opmerkelijk dat het onjuiste bericht over de directie volgt op een ook al tendentieus bericht van RTV Rijnmond over een vermeende, te lage bijdrage van de spelersgroep aan de actie de Supporters Steunen Feyenoord.

Het is Feyenoord een compleet raadsel wie dergelijke verhalen naar buiten brengt en waarom RTV Rijnmond niet de moeite heeft genomen deze te verifiëren bij de club.