Cabral trefzeker voor beloften tegen Jong FC Twente

Jerson Cabral heeft maandagavond het net gevonden in het duel tussen Jong Feyenoord/Excelsior en Jong FC Twente. De jeugdinternational zette de Rotterdammers na twintig minuten op voorsprong in een wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een 2-2 gelijkspel. Op het trainingscomplex van de Tukkers kwam de ploeg van trainer André Hoekstra tot twee keer toe op voorsprong, maar wist het die uiteindelijk niet over de streep te trekken. Nygel Velder zorgde voor het tweede Rotterdamse doelpunt.
Jong Feyenoord/Excelsior begon sterk aan het duel in de eredivisie voor beloftenelftallen en kwam na twintig minuten verdiend op voorsprong. Cabral trof doel via een door András Simon van richting veranderd schot. De treffer betekende direct het einde van de sterke fase, want de Rotterdammers gaven de thuisploeg de kans terug te keren in de wedstrijd. ‘Het was van onze kant plots veel te statisch’, zei Hoekstra na afloop. ‘Zo hielpen we Twente in het zadel.’

Vlak voor rust leidde onnodig balverlies van de Rotterdammers de gelijkmaker van Twente in. Tijdens de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Jong Feyenoord/Excelsior voetbalde zonder veel beweging, waardoor het nimmer gevaarlijk werd en Twente de bovenhand had. Twintig minuten voor tijd kregen de Tukkers de grootste kans om op voorsprong te komen, maar een strafschop eindigde op de paal naast Kostas Lamprou.

‘Die gemiste strafschop schudde ons wakker’, zei Hoekstra. ‘We bewogen weer zonder bal en waren steeds aanspeelbaar. Binnen drie minuten lag de bal in het net.’ De coach zag zijn ploeg goed doorkomen over de rechterflank, waarna invaller Velder aan de linkerzijde werd gevonden. De buitenspeler zocht de combinatie met András Simon en schoot vervolgens goed binnen.

De Rotterdammers kregen vervolgens meerdere kansen om de score hoger op te laten lopen, maar verzuimden de wedstrijd definitief te beslissen. In de blessuretijd kreeg de ploeg van Hoekstra daarvoor de rekening gepresenteerd, toen Jong FC Twente uit het niets de gelijkmaker aan liet tekenen en zo alsnog een punt uit het vuur sleepte.

Jong FC Twente – Jong Feyenoord/Excelsior 2-2
20’ 0-1 Cabral