Feyenoord/Excelsior onder 17 boekt ruime zege op FC Twente

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen FC Twente B1 met ruime cijfers gewonnen. Op Varkenoord was de ploeg van trainer Cor Adriaanse met 4-0 te sterk voor de bezoekers. De eindstand was al bij rust bereikt. Spits Anass Achahbar nam drie van de vier doelpunten voor zijn rekening, terwijl Tonny Trindade de Vilhena eenmaal trefzeker was.
Adriaanse zag zijn ploeg een heerlijke eerste helft spelen, waarbij Onder 17 al binnen twintig minuten een comfortabele voorsprong had genomen. Via prima positiespel en met veel druk naar voren werd FC Twente tot aan de rust overrompeld. Na een kwartier leverde dat de eerste treffer op via Achahbar, terwijl Trindade de Vilhena twee minuten later de marge al verdubbelde. Beide doelpunten kwamen tot stand op aangeven van Jean-Paul Boëtius.

Achahbar kon zijn hattrick binnen twintig minuten na zijn eerste treffer volmaken. Kort voor het verstrijken van het eerste halfuur van de wedstrijd rondde de spits een prima actie van Trindade de Vilhena af, terwijl hij zes minuten later opnieuw op de juiste plek stond na een schitterende voorzet van Lucas Woudenberg.

Mede met het oog op het drukke programma voor Onder 17 voerde Cor Adriaanse na de rust in totaal vijf wissels door. De thuisploeg bleef desondanks het spel dicteren, al werd er niet meer gescoord op Varkenoord. ‘We hebben onze plicht gedaan vandaag’, zei Adriaanse na afloop. ‘Met name voor de rust hebben we heel goed gespeeld, dus ik ben erg tevreden.’

Feyenoord/Excelsior onder 17 – FC Twente B1 4-0
15’ 1-0 Achahbar
17’ 2-0 Trindade de Vilhena
27’ 3-0 Achahbar
33’ 4-0 Achahbar

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 17: De Jong; Thong (41’ Gomez Nieto), Rekik (50’ Dercks), Kongolo, Woudenberg; Trindade de Vilhena, Ake, Sleegers (41’ Toorenburg); Maatsen (71’ Olijfveld), Achahbar en Boëtius (64’ Janssen).