Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Selectie verwelkomt deelnemers VriendenLoterij met open armen

De selectie van Feyenoord is donderdag gastheer geweest van tientallen Feyenoord-supporters die deelnemen aan de VriendenLoterij. De supporters van de Rotterdamse club arriveerden in de loop van de ochtend in De Kuip, waarna zij met ambassadeur Gerard Meijer naar het trainingsveld vertrokken. Na een deel van de groepstraining op Varkenoord te hebben aanschouwd, keerde het gezelschap terug naar het stadion voor een rondleiding.
Die rondleiding eindigde op het hoofdveld van De Kuip, waar een groepsfoto met de spelers en technische en begeleidingsstaf van Feyenoord werd gemaakt. Aansluitend genoten de deelnemers aan de VriendenLoterij samen met de Feyenoorders in de Coen Moulijnzaal van een luxe lunch, waarna de Meet & Greet werd afgesloten met het maken van foto’s en het verzamelen van handtekeningen op een Puma-bal.Jeffrey Henderson was één van de gelukkigen die via de VriendenLoterij de selectie van Feyenoord mocht ontmoeten. Samen met zijn opa zat hij tijdens de lunch aan tafel bij onder meer Ron Vlaar, Rob van Dijk en fysieke trainer Toine van de Goolberg. ‘Ze maakten tijdens het eten veel geintjes onderling’, zei de achtjarige Jeffrey. ‘Het was leuk om een keer bij ze aan tafel te zitten en te luisteren naar wat ze allemaal te vertellen hebben.’

De jonge Feyenoord-supporter kwam om zijn idolen te zien helemaal over uit België, waar hij sinds vijf jaar woont. ‘Ik ben in mijn klas niet eens de enige fan van Feyenoord, want een vriendje van me is ook een beetje voor Feyenoord’, zei hij. ‘Ik heb best een tijdje uitgekeken naar deze dag. Gelukkig was de ontmoeting precies in de vakantie.’Jeffrey – zelf voetballer bij Grenstrappers Kolonie uit Lommel – stond bij het maken van de groepsfoto in De Kuip dicht bij Georginio Wijnaldum. Tijdens het verzamelen van de handtekeningen liet hij niet alleen zijn bal, maar ook zijn Feyenoord-shirt signeren. ‘Dat ik nu van alle spelers de handtekening heb, vind ik het leukste van de dag’, zei hij vlak voordat hij in de loop van de middag De Kuip verliet, na een mooie dag met de spelers van Feyenoord.

Deelnemers aan de VriendenLoterij kunnen aangeven welk goede doel mee mag profiteren van hun deelname. Liefst vijftig procent van de opbrengst van de lotenverkoop wordt door de VriendenLoterij jaarlijks uitgekeerd aan goede doelen. Met de topopbrengst van ruim zeven ton over 2010 voor Feyenoord Academy liet Feyenoord onlangs de andere betaald voetbalorganisaties in Nederland ver achter zich.

Kijk voor meer informatie of om mee te spelen voor Feyenoord Academy op www.vriendenloterij.nl.