Fanshop
Fanshop

Patrick Paauwe neemt zondag afscheid als profvoetballer

Patrick Paauwe neemt aanstaande zondag voorafgaand het eredivisieduel tussen VVV-Venlo en Feyenoord officieel afscheid als profvoetballer. De oud-Feyenoorder zette in januari als speler van de Venlonaren reeds per direct een punt achter zijn carrière en zal zondag voor de aftrap in het zonnetje worden gezet door VVV. Uiteraard zal Feyenoord ook stil staan bij het afscheid van Paauwe, die in 2006 na acht jaar trouwe dienst in De Kuip reeds officieel werd uitgezwaaid door de Rotterdamse club en haar supporters.
Paauwe maakte in de zomer van 1998 de overstap van Fortuna Sittard naar Feyenoord. In zijn eerste seizoen in Rotterdamse dienst sleepte hij direct de landstitel in de wacht. Tijdens de daaropvolgende wedstrijd om de Super Cup tegen bekerwinnaar Ajax zorgde hij in de Amsterdam Arena met een schitterende vrije trap voor de beslissing en kon hij ook die prijs beschrijven op zijn erelijst.

Het hoogtepunt van de loopbaan van Paauwe vond in 2002 plaats. Dat jaar won Feyenoord met Paauwe als centrale verdediger in De Kuip de UEFA Cup. De voormalige aanvoerder van de Rotterdammers kwam namens Feyenoord tot vijf interlands en is met 54 duels nog altijd recordhouder wat betreft het aantal Europa Cup-wedstrijden voor Feyenoord.

In de zomer van 2006 vertrok Paauwe naar het Franse Valenciennes. Na een dienstverband bij Borussia Mönchengladbach keerde Paauwe medio 2009 bij VVV-Venlo terug in de eredivisie. Daar zette hij onlangs een punt achter zijn mooie loopbaan. Paauwe heeft inmiddels zijn debuut gemaakt voor oud-Feyenoord.