Fanshop
Fanshop

Feyenoord tekent beroep aan tegen boete KNVB

Feyenoord tekent beroep aan tegen de boete van € 7.500,- die het onlangs kreeg opgelegd van de tuchtcommissie van de KNVB naar aanleiding van het sneuvelen van meerdere stoeltjes in het uitvak van het Kyocera Stadion tijdens de wedstrijd van 20 februari tussen ADO Den Haag en Feyenoord. De Rotterdamse club wees eerder al een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal in deze kwestie af.
Feyenoord is op 23 maart jl. in staat van beschuldiging gesteld door de KNVB voor ‘wanordelijkheden door de aanhang’ wegens ‘het vernielen en/of beschadigen van stoelen in het bezoekersvak en/of het gooien van stoelen’. De aanklager betaald voetbal deed Feyenoord een schikkingsvoorstel die betaling van een onvoorwaardelijke geldboete van € 10.000,- inhield.

Feyenoord wees dit schikkingsvoorstel af waardoor de zaak op 14 april jl. door de tuchtcommissie van de KNVB werd behandeld. Op 5 mei heeft de tuchtcommissie uitspraak gedaan waarin Feyenoord werd veroordeeld tot betaling van een (lagere) boete van € 7.500,-. Feyenoord gaat nu ook tegen deze uitspraak in beroep omdat de gebrekkige stoelen in het uitvak van ADO een terugkerend probleem vormen wanneer het uitvak van ADO vol is, wat eigenlijk alleen bij een wedstrijd tegen Feyenoord het geval is.