Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Feyenoord zet zich met KNVB in voor amateurverenigingen

Feyenoord gaat vanaf het komende seizoen met de KNVB district West II en Sparta Rotterdam samenwerken op het gebied van voetbal- en clubontwikkeling, talentontwikkeling en kaderontwikkeling. Hiertoe werd onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend door vertegenwoordigers van betrokken partijen, waaronder algemeen directeur Eric Gudde en Stanley Brard, hoofd van Feyenoord Academy. ‘Feyenoord doet graag iets terug voor de breedtesport in de regio’, zei Brard. ‘Met deze samenwerking kan de club daar mooi vorm aan geven.’


Feyenoord Academy – door de KNVB erkend als Regionale Jeugdopleiding – zal in samenwerking met Sparta en KNVB-district West II tijdens het seizoen 2011/2012 themabijeenkomsten organiseren voor vrijwillig jeugdkader en coördinerend kader in de breedtesport. Voor tweedejaars E-pupillen staan er daarnaast meerdere activiteiten waaraan alle verenigingen in West II kunnen deelnemen op het programma. Feyenoord en Sparta Rotterdam stellen bovendien hun accommodaties ter beschikking voor talentontwikkelingsactiviteiten van de KNVB.

Feyenoord werkt reeds samen met 250 amateurverenigingen verspreid over heel Nederland in het kader van het Amateurpartner-project. Dit onderdeel van Feyenoord in de samenleving is echter niet gericht op voetbaltechnische zaken, maar ter ondersteuning van de breedtesport in heel Nederland. Zo worden onder meer vrijwilligers van de aangesloten clubs jaarlijks uitgenodigd om gratis een bezoek te brengen aan één van de thuiswedstrijden van Feyenoord.