Fanshop
Fanshop

Feyenoord speelt openingswedstrijd tegen Málaga

Feyenoord speelt de traditionele openingswedstrijd voorafgaand aan de start van het seizoen 2011/2012 tegen het ambitieuze Málaga C.F.. De ploeg van trainer Mario Been treedt zondag 31 juli om 14.30 uur in De Kuip aan tegen de ploeg die afgelopen seizoen afsloot als nummer elf in de Spaanse Primera División. De openingswedstrijd is gratis toegankelijk voor seizoenkaarthouders en geldt voor Feyenoord als laatste test voordat in het eerste weekend van augustus de eredivisie van start gaat.
Málaga is sinds het is overgenomen door Qatarese sjeik Abdullah Bin Nasser de nieuwste uitdager van het Spaanse voetbal. De club waar oud-Feyenoorder Patrick Mtiliga onder contract staat heeft door zijn komst een miljoenenbudget om de selectie te versterken met erkende topspelers en zoekt nadrukkelijk de aansluiting met de bovenste plaatsen in Spanje.

Ruud van Nistelrooy was onlangs de eerste grote nieuwkomer deze zomer. De voormalige speler van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid kwam over van het Duitse Hamburger SV en moet in Andalusië voor de doelpunten gaan zorgen. Afgelopen winter kon coach Manuel Pellegrini al Argentijns international Martín Demichelis als aanwinst verwelkomen op het trainingsveld. De oefenmeester heeft daarnaast de beschikking over onder meer Júlio Baptista, de Braziliaan die in het verleden in Europa furore maakte in de shirts van Sevilla, Real Madrid, Arsenal en AS Roma.

De openingswedstrijd is gratis toegankelijk voor seizoenkaarthouders. Informatie over de losse kaartverkoop voor het duel tussen Feyenoord en Málaga wordt in een later stadium bekendgemaakt.