Fanshop
Fanshop

Feyenoord opent eredivisie uit bij Excelsior

Feyenoord start de eredivisie op vrijdag 5 augustus met een uitwedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior. De stadsderby is de openingswedstrijd van de eredivisie. Een week na het treffen met de Kralingers is op zaterdagavond Roda JC Kerkrade de eerste club die De Kuip aandoet om de strijd aan te gaan met de ploeg van trainer Mario Been. Dat blijkt uit het conceptprogramma betaald voetbal dat de KNVB vrijdag heeft gepubliceerd. Het definitieve competitieschema wordt in de loop van volgende week bekendgemaakt.
Op zondag 23 oktober staat de eerste klassieker van het seizoen op het programma. Die dag reist Feyenoord af naar Amsterdam om het op te nemen tegen Ajax. Op zondag 4 december is PSV in De Kuip de tegenstander, waarna op zondag 18 december tijdens de zeventiende speelronde de eerste competitiehelft wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Feyenoord hervat de competitie op zondag 22 januari 2012 met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, om het een week later in De Kuip op te nemen tegen Ajax. Zondag 26 februari staat vervolgens voor Feyenoord de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. De stadsderby in De Kuip tegen Excelsior wordt op zaterdag 14 april gespeeld. Feyenoord sluit op zondag 6 mei de eredivisie af met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Bekijk hier het volledige conceptprogramma betaald voetbal.