Fanshop
Fanshop

Aftellen tot de Open Dag: Feyenoord in de Samenleving

De poorten van De Kuip zijn aanstaande donderdag vanaf 11.00 uur geopend voor de Open Dag 2011. Uiteraard worden hierbij de volledige selectie én de nieuwe trainers Ronald Koeman en Jean-Paul van Gastel gepresenteerd, maar daarnaast zijn er in en om het stadion vele activiteiten te vinden. Feyenoord.nl licht in de aanloop naar de Open Dag een aantal bijzondere acties uit. In deel II: Feyenoord in de Samenleving en Feyenoord on Tour.

Feyenoord in de Samenleving
Tijdens de Open Dag 2011 is er een prominente rol weggelegd voor Feyenoord in de Samenleving, het sociaal-maatschappelijke project waarmee Feyenoord tracht de samenleving positief te beïnvloeden door de impact van het merk Feyenoord te benutten. Aan de Olympiazijde van De Kuip zijn er meerdere stands waar bezoekers informatie kunnen krijgen over diverse onderdelen van Feyenoord in de Samenleving, zoals Scoren op Zuid, Scoren in Noord en het Fancoachproject.

Vanzelfsprekend zijn er onder de vlag van Feyenoord in de Samenleving ook diverse activiteiten waaraan supporters deel kunnen nemen. Zo is er bij Scoren op Zuid en Scoren in Noord een pannakooi waar bezoekers het tegen elkaar en ’s middags ook tegen jeugdspelers van Feyenoord op kunnen nemen. Ook is er een ‘sutumuur’, een digitale voetbalmuur met oplichtende vlakken waar deelnemers met een voetbal op kunnen mikken. War Child is net als voorgaande jaren ook aanwezig, onder meer met een grote trampoline.

Bezoekers van de Open Dag kunnen de gehele dag een kijkje nemen in de Giovanni van Bronckhorst Academy. De vaste docent van dit leercentrum in De Kuip vertelt over alle ontwikkelingen sinds de Academy eind vorig seizoen haar deuren opende. Daarnaast worden er video’s vertoond van de projecten die de eerste groep leerlingen de afgelopen maanden heeft uitgevoerd.

De begeleiding van de diverse activiteiten wordt deels verzorgd door de selectiespelers van Feyenoord. De voetballers zullen daarnaast actief deelnemen aan de tafelvoetbalspellen bij Feyenoord in de Samenleving. In het kader van dit project helpen er aanstaande donderdag vijf leden van het JongerenPanel Overschie bij de organisatie van de Open Dag. Het JPO is een organisatie die erop is gericht de jongeren in de Rotterdamse Deelgemeente Overschie te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling.

Feyenoord on Tour
Traditiegetrouw geeft voormalig aanvoerder van Feyenoord én het Nederlands elftal Ben Wijnstekers tijdens de Open Dag meerdere voetbalclinics onder de vlag van Feyenoord on Tour. Ook Feyenoord Soccer Schools is aanstaande donderdag aanwezig in De Kuip. Bezoekers kunnen hier onder meer techniektrainingen volgen.