Jong Feyenoord/Excelsior wint in Barendrecht

Jong Feyenoord/Excelsior heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2011/2012 winnend afgesloten. Topklasser BVV Barendrecht, die vorige maand al een tegen het eerste elftal van Feyenoord speelde, werd op Sportpark De Bongerd met 0-2 verslagen. Dani Fernández en Darren Maatsen waren trefzeker voor Feyenoord. Bruno Martins Indi maakte tegen Barendrecht zijn rentree na een heupblessure. Fernandez en Bart Schenkeveld kwamen allebei zonder problemen in actie. Beide spelers zijn op de weg terug na een knieblessure.
De Rotterdamse beloften kwamen in Barendrecht prima uit de startblokken. Met bij vlagen goed combinatiespel werd de druk op de thuisploeg opgevoerd, al waren de ruimtes op het veld klein. Halverwege de eerste helft kon Fernandez de score openen op aangeven van Ruben Schaken. Daarmee was direct de ruststand bepaald.

De tweede helft werd het spelbeeld dankzij vele wisselingen aan beide kanten wat rommeliger. Invaller Darren Maatsen wist uiteindelijk vijf minuten voor tijd de voorsprong voor Jong Feyenoord/Excelsior te verdubbelen, door op aangeven van Marley Berkvens raak te schieten.

Coach André Hoekstra sprak na afloop van een nuttige wedstrijd. ‘Niet alleen voor de jongens die terugkomen van een blessure, maar ook voor de spelers die vrijdag niet of maar korte tijd hebben gespeeld bij de wedstrijd Excelsior tegen Feyenoord’, zei hij.

BVV Barendrecht - Jong Feyenoord/Excelsior 0-2
25’ 0-1 D. Fernandez
85’ 0-2 Maatsen