Fanshop
Fanshop

G-voetballers genieten in Feyenoord-tenue

Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst hebben woensdag een bezoek gebracht aan het jaarlijkse G-voetbaltoernooi in Barendrecht. De twee trainers coachten daar het team van Feyenoord, dat het onder meer opnam tegen Vitesse en FC Groningen. Op het zonnige sportpark De Bongerd waren naast de Feyenoorders vele andere trainers van clubs uit de ere- en eerstedivisie aanwezig, onder wie oud-Feyenoorders Ed de Goey (keeperstrainer RKC Waalwijk), Henk Fräser (assistent-trainer ADO Den Haag) en Paul Bosvelt (assistent-trainer Go Ahead Eagles). Van Bronckhorst verrichtte aan het eind van de dag de prijsuitreiking in de verschillende klassen.
Het team van Feyenoord stond in de ochtend onder meer onder leiding van Maup Martens, coördinator jeugdscouting op Varkenoord. Martens was de afgelopen jaren steevast vertegenwoordigd tijdens het G-voetbaltoernooi. ‘Ik vind dit het mooiste wat er is’, vertelde hij. ‘De kinderen die vandaag aan het voetballen zijn hebben de dag van hun leven. Ik vind het prachtig om te zien dat zij geen enkele schroom hebben om iets tegen Ronald Koeman of Giovanni van Bronckhorst te zeggen. Ze zijn precies op de hoogte van wat er speelt bij de club en vragen de trainers het hemd van het lijf.’In de middag sloten Koeman en Van Bronckhorst aan bij de ‘technische staf’ van het jeugdelftal. Onder leiding van Feyenoords hoofdtrainer en zijn assistent werd direct een 3-2 zege geboekt op Vitesse. Tussen de wedstrijden door deelden zij tientallen handtekeningen uit en gingen ze vele keren met spelers in tenues van alle aanwezige clubs op de foto. ‘Het plezier en de blijdschap bij die kinderen is natuurlijk heel mooi om te zien’, vertelde Koeman. ‘Toen ik bij andere clubs in Nederland als trainer werkte ben ik hier al verschillende keren geweest. Voor ons als trainers is deze dag ook een leuke manier om met elkaar in contact te komen.’

De spelers in het team van Feyenoord genoten ondertussen met volle teugen. Aangemoedigd door vele fanatieke toeschouwers werkten ze hun wedstrijden met veel strijd af. Doelpunten werden uitbundig gevierd, waarbij ook de trainers langs de lijn geregeld bij de festiviteiten werden betrokken.Voor Feyenoord begon het toernooi met een 4-1 zege op MVV Maastricht, waarna de ploeg met 7-2 onderuit ging tegen De Graafschap. Onder leiding van Koeman en Van Bronckhorst werd vervolgens Vitesse verslagen, waarna de dag werd afgesloten met een 3-1 nederlaag tegen FC Groningen. Feyenoord eindigde daarmee op de tweede plaats in de poule.