Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Recordaantal deelnemers voor FBC Golftrophy 2011

De derde editie van het jaarlijkse golftoernooi van de Feyenoord Business Club (FBC) heeft maandagmiddag een record aantal deelnemers mogen verwelkomen. Bijna 180 spelers namen in Numansdorp in koppels deel aan de wedstrijd over achttien holes. Onder de spelers waren diverse prominente Feyenoorders, waaronder hoofdtrainer Ronald Koeman, jeugdtrainer Roy Makaay, commissaris Pim Blokland, commercieel directeur Mark Koevermans en oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers. Voor de FBC-leden zonder golfvaardigheidsbewijs (GVB) was er een clinic georganiseerd, waarvoor in totaal nog eens veertig deelnemers waren.


Winnaar van de wedstrijd werd het koppel Johan van Schaften, namens Schaften Trucks tevens hoofdsponsor van het toernooi, en James Doughtie. Zij wonnen naast een wisselbeker onder meer een Holland Casino arrangement inclusief hotelovernachting en een golftas.Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de golfdag was uitgeweken naar de grootste golfbaan uit de regio in Numansdorp, waar op 27 holes gespeeld kan worden. De wedstrijd werd onder prima omstandigheden afgewerkt. Het grootste deel van de middag was het zonnig en droog, al werd het toernooi enkele keren overvallen door een fikse regenbui. Tussen de verschillende holes door konden de deelnemers genieten van een hapje en een drankje.Peter Brunings, namens Feyenoord een van de organisatoren van het toernooi, was gelukkig met de grote opkomst. ‘Dat is geweldig om te zien’, vertelde hij. ‘Deze dag is mede een succes dankzij golfclub Comstrijen, die al hun 27 holes beschikbaar hebben gesteld. Zij hebben daarnaast alles perfect verzorgd vandaag.’

Dankzij de sponsoren van de FBC Golftrophy 2011 konden er verschillende mooie prijzen gewonnen worden. Zo had Feyenoords autosponsor Eef en Huub een Opel beschikbaar gesteld voor de deelnemer die een hole in one zou slaan, al bleek aan het eind van de dag dat geen van de spelers voor dit unicum had weten te zorgen.Roy Makaay vormde een koppel met Pim Blokland. Halverwege de wedstrijd was de jeugdtrainer tevreden over hun vorm van de dag. ‘In Pim heb ik natuurlijk een goede partner’, glimlachte Makaay. ‘Zelf speel ik eigenlijk minder vaak dan ik zou willen. Maar een toernooi als vandaag is leuk om mee te doen. Het zou alleen wat minder hard mogen waaien.’Ook Ben Wijnstekers keek achteraf meer dan tevreden terug op het toernooi. ‘Het is een hele organisatie om een wedstrijd op te zetten voor zoveel mensen, maar het was vandaag allemaal perfect geregeld’, zei hij. ‘Zelf heb ik sinds november vorig jaar golflessen. Ik moet zeggen dat ik nu de smaak te pakken begin te krijgen. Als je wat beter gaat slaan, begin je natuurlijk ook meer plezier te krijgen in het spelletje. Ik ben vandaag niet in de prijzen geëindigd, maar ik vind het plezier op zo’n dag het belangrijkste. Dat heb ik zeker gehad en de mensen om mij heen ook absoluut.’Het golftoernooi werd afgesloten met een diner en een borrel in het clubhuis van de golfbaan. Daar vond ook de prijsuitreiking plaats.