Feyenoord onder 19 boekt ruime zege in bekertoernooi

Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond de bekerwedstrijd tegen Quick Boys A1 eenvoudig gewonnen. Het elftal van trainer Damiën Hertog was in Katwijk veel te sterk voor de thuisploeg en won met 2-9. Omdat de eerste bekerwedstrijd in de groepsfase tegen Sparta ook al was gewonnen, is Onder 19 na twee duels zeker van een plek in de volgende bekerronde.
Onder 19 reisde af naar Katwijk in de wetenschap dat Feyenoord/Excelsior onder 18 afgelopen zaterdag al met 10-0 won van Quick Boys A1. 'We wisten daardoor van welk niveau de tegenstander was, maar het doel was om zelf in ieder geval ons eigen niveau te halen', vertelde Hertog na afloop.

Dat lukte Onder 19 in Katwijk bij vlagen. Nadat al na zeven minuten een 0-2 voorsprong op het scorebord stond, sloop er naarmate de wedstrijd vorderde wat gemakzucht in het elftal van Hertog. 'Dat verklaart ook waarom we nog twee tegendoelpunten hebben gehad', zei de trainer.

Desondanks kon Feyenoord/Excelsior zonder veel problemen steeds verder uitlopen op Quick Boys. Bij rust stond het al 1-4, waarna in de tweede helft net niet de dubbele cijfers werden bereikt.

Quick Boys A1 - Feyenoord/Excelsior onder 19 2-9
6' 0-1 Agatowski
7' 0-2 Achahbar
25' 0-3 Van der Velden
40' 1-3
41' 1-4 Cornelissens
48' 1-5 Van der Velden
49' 1-6 Cornelissens