Feyenoord O/19 ongeslagen door in bekertoernooi

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zich donderdagavond ongeslagen geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De Rotterdammers speelden de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag A1 met 1-1 gelijk. Door het gelijke spel eindigt O/19, dat al zeker was van een vervolg in het bekertoernooi, als koploper in de poule. Trainer Damien Hertog moest het doen zonder de vaste waarden Anass Achahbar, Mats van Huijgevoort en Matthew Steenvoorden. Het drietal won donderdagavond met Oranje O/19 van de leeftijdsgenoten van België, onder meer door een treffer van Achahbar.
‘Ondanks dat we al wisten dat we door waren, wilden we die ongeslagen status graag vasthouden’, vertelde Hertog na afloop. ‘Het gelijkspel was terecht. In de eerste helft speelden we onder de maat, na de rust hebben we het goed opgepakt, maar met één goede helft ga je geen wedstrijden winnen.’

Bij O/19 maakte de van een schouderblessure herstelde doelman Boy de Jong zijn rentree onder de lat. In de eerste helft zag hij zijn ploeg stroef uit de startblokken komen. ADO Den Haag had de overhand, zonder tot veel grote kansen te komen. Na twintig minuten kwamen de Hagenaars wel verdiend op 1-0.

De Rotterdammers slaagden er in het vervolg van de eerste helft niet in een tandje bij te schakelen. Na de pauze liep het beter. O/19 had toen een duidelijk overwicht en door het dominante spel zette Feyenoord/Excelsior de Hagenaars steeds meer onder druk.

Na iets minder dan een uur spelen leidde dat tot de verdiende gelijkmaker. Daan Blij speelde zichzelf vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek van het doel: 1-1.

ADO Den Haag A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-1