Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Basisscholieren volgen bliksemstage in De Kuip

Acht leerlingen van de Nelson Mandelaschool uit Rotterdam hebben woensdag een bliksemstage gevolgd in De Kuip. De kinderen kregen een dag lang een blik achter de schermen op verschillende afdelingen van de club en het stadion. Ze maakten onder meer kennis met medewerkers van de receptie, het magazijn en Feyenoord Service & Tickets. De bliksemstages hebben als doel om de kinderen kennis te laten maken met verschillende beroepen en werkvelden, om hen op die manier te helpen in de keuzes voor een opleiding die zij op latere leeftijd willen gaan volgen.
De leerlingen kregen in De Kuip niet alleen uitleg over de verschillende werkzaamheden die worden verricht op de diverse afdelingen, maar mochten ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo hielpen ze in het magazijn mee bij het lossen van vrachtwagens en kregen ze bij Service & Tickets een specifieke opdracht om uit te voeren.



Tussendoor had de groep in de Feyenoord-zaal uitleg gekregen van de veiligheidsmanager van Feyenoord, over alles wat erbij komt kijken om een wedstrijd te organiseren in De Kuip. De dag eindigde op het kantoor van clubambassadeur Gerard Meijer. Hij vertelde hoe hij ruim vijftig jaar geleden als masseur bij Feyenoord aan de slag ging. ‘Ik ben met wat geluk in het vak gerold’, zei hij. ‘Eigenlijk was ik opgeleid om automonteur te worden.’

Meijer had tot slot ook een wijze les voor de kinderen. ‘Het is heel belangrijk dat je later werk vindt waar je plezier in hebt’, vertelde hij. ‘Juist daarom is het belangrijk om goed je best te doen op school.’

Volgende week woensdag zal opnieuw een groep leerlingen een bliksemstage volgen in De Kuip. De stages worden mogelijk gemaakt door JINC. De organisatie zorgt ervoor dat leerlingen op jonge leeftijd kennismaken met het bedrijfsleven. Het doel: een juiste studiekeuze, minder schooluitval en beter zicht op werk. De scholen die deelnemen aan de bliksemstages vallen in het gebied waarop Feyenoord zich richt met het project Scoren op Zuid.