Koeman: ‘Kan helaas niets veranderen aan buitenspelgoal’

Trainer Ronald Koeman wilde na afloop van de wedstrijd tegen N.E.C. niet te lang stil staan bij het feit dat het enige doelpunt van de wedstrijd overduidelijk in buitenspelpositie werd gemaakt. ‘Het was meer dan anderhalve meter buitenspel, het is schandalig dat zoiets nog steeds kan gebeuren’, zei Koeman. ‘Helaas kan ik daar niets aan veranderen.’
De vroege tegentreffer zorgde ervoor dat zich voor Feyenoord een scenario voltrok waar vooraf allerminst op gehoopt was. N.E.C. kon zich na de voorsprong ingraven en liet Feyenoord het spel maken. ‘Aanvallend hebben we niet genoeg laten zien om N.E.C. kapot te spelen’, concludeerde Koeman. ‘De tegenstander stond verdedigend goed ingesteld. Dan moet je als aanvallende ploeg iets extra’s bieden, maar dat hadden we vandaag niet.’

Feyenoord was de wedstrijd nog furieus gestart en creëerde drie opgelegde kansen in vijf minuten tijd. Na de tegentreffer speelde de ploeg echter plots met minder vertrouwen, constateerde de trainer. ‘We hadden problemen om de rust te bewaren na de 0-1, terwijl we nog tijd genoeg hadden om terug te komen in de wedstrijd’, zei Koeman. ‘Zeker in de eerste helft zag je dat ook terug, omdat we te vaak de bal terug op de keeper speelden. De mentale weerbaarheid is broos wat dat betreft.’

Koeman zag dat zijn ploeg er zeker in de tweede helft alles aandeed om tenminste een gelijkspel uit het vuur te slepen. ‘Dan moet je het geluk hebben dat de bal een keer goed valt’, zei hij. ‘Dat gebeurde helaas niet. Dan kun je dus verliezen van N.E.C..’