Fanshop
Fanshop

Hoofdrolspelers nemen boek 'Wij houden van die club' in ontvangst

Gerard Kerkum, Danny Barends en Révelino Kramer hebben zaterdagavond voorafgaand aan Feyenoord tegen N.E.C. uit handen van ambassadeur Gerard Meijer de eerste exemplaren van Wij houden van die club in ontvangst genomen. De drie maken deel uit van de 36 Feyenoorders van zeer diverse pluimage die voor dit boek zijn geïnterviewd over hun liefde voor en leven met Feyenoord. Bij de boekpresentatie in de Fred Blankemeijerzaal waren vele hoofdrolspelers in het boek aanwezig en werd er na de uitreiking direct druk gebladerd, op zoek naar de mooie verhalen over clubliefde.
Een van die verhalen is met Robert Eenhoorn, oud-honkballer en tegenwoordig technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond. De Feyenoord-supporter zei nadat hij zijn eigen exemplaren had gekregen het boek te waarderen, mede ook vanwege de opzet. ‘Het is mooi dat Feyenoorders uit alle geledingen zijn geïnterviewd voor dit boek’, zei Eenhoorn. ‘Daardoor geeft het een goed beeld van wat de club inhoudt.’

Peter Houtman vond voorafgaand aan de wedstrijd even tijd om zijn post als stadionspeaker te verlaten om bij de feestelijke presentatie aanwezig te kunnen zijn. Na het boek snel ingekeken te hebben keerde hij terug naar de rand van het veld, om na afloop van de wedstrijd tegen N.E.C. zijn reactie te geven. ‘Het is mooi om tussen al die andere Feyenoorders in dit boek te staan’, zei hij. ‘Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat er zo nog tien van deze boeken gemaakt kunnen worden, want Feyenoord zit bij heel veel mensen heel diep. Het is ongelofelijk jammer dat de nederlaag deze avond die zo mooi begon moet verpesten.’

In Wij houden van die club vertellen 36 Feyenoorders over hun liefde voor en leven met de club. Clubiconen als Giovanni van Bronckhorst, Wim Jansen en Gerard Kerkum, maar ook vrijwilligers op Varkenoord en supporters waaronder voormalig vicepremier Wouter Bos vertellen over de impact die Feyenoord op hun leven heeft gehad en tot op de dag van vandaag heeft. Wij houden van die club, dat is gemaakt door de media-afdeling van Feyenoord, biedt een regelrechte inkijk in de ziel van de club.

Wij houden van die club is dit jaar het seizoensgeschenk en valt komende week op de mat bij alle leden van Het Legioen. Het boek is daarnaast te koop in de Feyenoord Fanshops.