Hoekstra verguld met winst in miniklassieker

André Hoekstra had maandagmiddag in Amsterdam een wedstrijd met twee gezichten gezien. De oefenmeester zag dat Jong Feyenoord/Excelsior de eerste helft niets in de melk te brokkelen had tegen Jong Ajax, maar na de rust juist het heft in handen nam op De Toekomst. ‘Met een paar omzettingen hebben we in de tweede helft de wedstrijd naar onze hand gezet’, zei hij. ‘We wonnen de duels, voerden de druk op en maakten een paar mooie goals.’
Volgens Hoekstra was het aan Kostas Lamprou te danken dat Jong Feyenoord/Excelsior slechts met een 1-0 achterstand ging rusten. ‘Kostas hield ons met een paar uitstekende reddingen in de wedstrijd’, zei de oefenmeester. ‘Het is dat wij toen we eenmaal op voorsprong stonden slordig waren in de eindfase, anders waren we uitgelopen naar 1-4 of misschien wel 1-5.’

Lamprou zag vanuit zijn doel dat die luxe Jong Feyenoord/Excelsior niet was gegeven. De doelman – die in een ver verleden nog enkele maanden in de jeugdopleiding van Ajax keepte – stapte na de wedstrijd uitermate tevreden uit de kleedkamer. ‘Sinds ik voor Feyenoord speel, ben ik zes keer terug geweest in Amsterdam en heb ik daar vijf keer gewonnen’, zei hij met een glimlach. ‘Ik ben blij dat ik vandaag het elftal met een paar goede reddingen heb kunnen helpen.’

De doelman moest op De Toekomst twee tegentreffers toestaan, waarvan de eerste van Daley Blind met een gelukje voor de Amsterdammers tot stand kwam. ‘Hij wilde hem voorgeven’, zei Lamprou. ‘De bal stuitte op waardoor hij hem verkeerd raakte. Dat doelpunt was geluk. Blind moest er zelf ook om lachen. De eerste helft waren wij slordig, de tweede helft speelden we goed. Mooi om te winnen.’