Fanshop
Fanshop

Lachende gezichten bij eerste Footy4All XL in Overschie

Tientallen kinderen uit de Rotterdamse Deelgemeente Overschie hebben woensdagmiddag genoten van de eerste editie van Feyenoord Footy4All XL, dat werd georganiseerd in speeltuin Levenslust. Naast een voetbaltoernooi voor scholen werd er een onderlinge wedstrijd gespeeld tussen spelers van amateurverenigingen. Ook was er een clinic van Ben Wijnstekers.
Een team van de Openbare Daltonschool Overschie locatie Pieter van Aschstraat won het Footy4All XL toernooi voor de groepen 5 tot en met 8. Zij kregen hun prijs overhandigd door Daan Blij, speler van Feyenoord/Excelsior onder 19. De prijsuitreiking voor de onderlinge wedstrijd die volgde op het toernooi werd verricht door Guyon Fernandez. Hij reikte een beker uit aan een team van Feyenoords Amateurpartner AGE.
 
 
De middag in Overschie begon met een clinic van Ben Wijnstekers, voor circa 25 kinderen van verschillende basisscholen uit Overschie. Alle wedstrijden tijdens het restant van de middag werden gespeeld onder kunstlicht van lichtmasten die speciaal voor het toernooi waren geplaatst door Workx.
 
 
Voor Daan Blij, aanvaller van Feyenoord/Excelsior onder 19, was de activiteit in Overschie onderdeel van zijn stage bij het Jongerenpanel Overschie. Blij was onder meer betrokken bij de organisatie van het toernooi en mocht een deel van de prijsuitreiking verrichten. ‘Het was een mooie dag waar veel kinderen op af zijn gekomen’, vertelde hij na afloop. ‘Voor mij was het natuurlijk leuk om dit als deel van mijn stage te kunnen doen.’
 
 
De activiteit in Overschie werd georganiseerd in het kader van het project Scoren in Noord, waarmee Feyenoord kinderen in de deelgemeente wil stimuleren en motiveren om meer te gaan sporten. Via Scoren in Noord ondersteunt Feyenoord tevens Overschie Sport Gratis, dat alle kinderen in de Deelgemeente in staat stelt om gratis lid te worden van een sportvereniging.