Fanshop
Fanshop

Woensdag eerste veldtraining in 2012

De selectie van Feyenoord begint aanstaande woensdag aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De ploeg van trainer Ronald Koeman werkt die dag om 14.30 uur een groepstraining af. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt deze training niet binnen, maar gewoon op het veld op Varkenoord afgewerkt. De oefensessie is vrij toegankelijk voor publiek en pers. Het trainingschema voor de rest van de week wordt in een later stadium bekend gemaakt.
Feyenoord speelt aanstaande zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar. Om 15.00 wordt afgetrapt bij de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. De topklasser heeft het oefenduel omgedoopt tot benefietwedstrijd voor het goede doel. De opbrengst komt ten goede aan de Kanjerketting van de stichting VOKK, die kinderen met kanker ondersteunt. De Kanjerketting is een kralenketting, waarbij iedere kraal staat voor één behandeling in de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte. Zodoende ontstaat een tastbare herinnering aan de zware periode voor de kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes en andere familie. Ruim vierhonderd kinderen die vechten of in het verleden vochten tegen kanker zijn eregasten bij de oefenwedstrijd. Feyenoord ondersteunt de benefietactie. 
 
Kaarten voor de oefenwedstrijd in Spakenburg zijn online verkrijgbaar voor 10 euro per stuk. Kinderen betalen 5 euro per kaart. Ter plaatse is het tevens mogelijk een extra donatie te doen in collectebussen of een speciale IJsselmeervogels – Feyenoord / Thomas Memorial-sjaal te kopen. Willem van Hanegem fluit voorafgaand aan het oefenduel een wedstrijd tussen twee G-teams en zal tevens de aftrap verrichten bij IJsselmeervogels – Feyenoord.
 
De Feyenoord-selectie vertrekt aanstaande maandag, 9 januari, naar het Spaanse Marbella voor een trainingskamp tot zondag 15 januari. Op zaterdag 14 januari wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Basel. Op zondag 22 januari speelt Feyenoord de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft. De ploeg van Koeman gaat dan op bezoek bij VVV-Venlo.