Fanshop
Fanshop

Feyenoord baalt van berichtgeving rond benefietwedstrijd

Feyenoord heeft zich geërgerd aan berichtgeving van diverse media over vermeende grootscheepse misdragingen van supporters rond de benefietwedstrijd tegen IJsselmeervogels van afgelopen zaterdag. In diverse kranten en op websites is het hele weekend en ook vandaag nog melding gemaakt van onder meer confrontaties tussen ‘Feyenoord-hooligans’ en de Mobiele Eenheid en vechtpartijen tussen supporters van Spakenburg en die van Feyenoord. Uit eigen waarneming en uit navraag bij meegereisde vertegenwoordigers van de voetbaleenheid van de politie Rotterdam-Rijnmond is gebleken dat hiervan geen sprake is geweest en dat er welgeteld sprake is van één kortstondig incident waarbij een enkele supporter is aangehouden en na later bleek onterecht.
Genoemd incident had plaats kort voor afloop van de door Feyenoord met 2-4 gewonnen wedstrijd. Feyenoord benadrukt dat elk incident er een teveel is en dat de aanhouding daarmee ook door de club als een smetje wordt gezien op een verder in prima sfeer verlopen benefietwedstrijd die in het teken stond van kinderen met kanker.De honderd aanwezige patiëntjes beleefden net als enkele duizenden andere bezoekers en de spelers een mooie voetbalmiddag. Na afloop hebben de spelers nog volop handtekeningen uitgedeeld en zijn vele kinderen met hen op de foto gegaan. Met de benefietwedstrijd werd een mooi geldbedrag ingezameld voor het goede doelenproject.

Feyenoord heeft daar ter plekke niets dan lof voor gekregen. Wie niet aanwezig was maar puur afgaat op sommige berichten uit de media, krijgt nu geheel ten onrechte zo ongeveer de indruk dat er sprake is geweest van een veldslag in plaats van een mooi voetbalfeest. Het in sommige media geschetste beeld brengt de club en haar supporters ten onrechte in diskrediet, aldus een woordvoerder van Feyenoord.