Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Talent in Marbella II: Tonny Trindade De Vilhena

Feyenoord-trainer Ronald Koeman geeft tijdens het trainingskamp in Spanje zes talenten uit de jeugdopleiding de kans zich te bewijzen. Tijdens de trip naar Marbella doet dagelijks één van de zes jeugdspelers verslag van zijn belevenissen bij het eerste elftal. Vandaag deel II: Tonny Trindade De Vilhena, die als tweedejaars B-junior de jongste van de zes talenten in Spanje is.
Trindade De Vilhena: ‘In de jeugdopleiding ben ik altijd eerder doorgeschoven naar een oudere lichting. Ik ben het gewend om met jongens te spelen die ouder zijn dan ik. Daardoor valt het me nu niet eens zo heel erg op dat ik de jongste ben hier in Spanje. Ik ben nog maar net zeventien en als tweedejaars B-junior mee op trainingskamp met het eerste elftal. Als ik daar goed over nadenk, dan gaat het best wel goed.

Ik ben meegegaan naar Spanje om te laten zien wat ik kan. Ik geef hier elke dag alles, wil de trainers laten zien dat ik het aankan. Iedereen maakt fouten, grote spelers doen dat ook. Maakt niet uit. Ik denk dat de trainer van ons jonge jongens hetzelfde verlangt als van de vaste spelers van het eerste elftal. Vast aansluiten bij Feyenoord één, dáár ga ik voor.

Voordat we op trainingskamp gingen, trainde ik al af en toe mee. Ik voel dat ik steeds dichter naar het niveau toegroei. Het positiespel was in het begin bijvoorbeeld best zwaar, maar nu gaat dat wel. Ik vind het mooi om die ontwikkeling bij mezelf te zien. Mijn droom is altijd geweest om in Feyenoord één te spelen. Ik ben er nog niet, maar wel op de goede weg. Dat ik mag meetrainen en nu in Spanje zit, zegt volgens mij wel iets.

Ik heb het prima naar mijn zin in Marbella. Als ik het balkon van mijn kamer oploop, dan zie ik de Middellandse Zee. Dat is mooi. Ik voel me op mijn gemak in de spelersgroep. Maandagavond werd er gepokerd en daar zat ik bij. Werden er grappen gemaakt. Het was leuk om daar bij te zijn. Ik geniet hier in Spanje. Van het voetbal, van de leuke sfeer en vanwege het feit dat ik erbij ben. Ik heb de mensen thuis verteld dat ik het erg naar mijn zin heb.’