Feyenoord onder 17 hervat competitie met zege

Feyenoord/Excelsior onder 19 is er zaterdag niet in geslaagd om punten over te houden aan de uitwedstrijd tegen De Graafschap A1. De Rotterdammers verloren met 2-1. Ook Onder 18 verloor nipt. Op bezoek bij VVV/Helmond Sport A1 werd het 1-0. Onder 17 won op eigen veld met 1-0 van Vitesse/AGOVV B1. Voor Onder 16 leverde de thuiswedstrijd tegen Union B1 een 1-1 gelijkspel op. Onder 15 ging bij koploper Willem II/RKC C1 met 2-0 onderuit. Onder 14 won met 2-5 van FC Volendam C2.

ONDER 19 VERLIEST NIPT BIJ DE GRAAFSCHAP A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag de competitie hervat met een 2-1 nederlaag bij De Graafschap A1. Voor de ploeg van trainer Damien Hertog was dat de eerste nederlaag van het seizoen. Hertog was ondanks het verlies niet ontevreden over de prestatie van zijn ploeg.

‘We hebben tijdens de winterstop een andere voorbereiding gehad dan gebruikelijk, omdat een hoop jongens met de eerste selectie op trainingskamp meewaren’, vertelde Hertog na afloop. ‘Daardoor was ik nieuwsgierig naar de manier waarop we het tegen De Graafschap zouden oppakken. De eerste helft was één van de beste helften van dit seizoen. Het is jammer dat we daarin geen afstand hebben kunnen nemen.’

Onder 19 kreeg daarvoor wel de mogelijkheden. Met name Elvis Manu was een aantal keer dicht bij de openingstreffer. Eerst schoot hij vanaf twee meter tegen de doelman van de thuisploeg aan en bij twee andere pogingen ging de bal net voorlangs.

De Doetinchemmers kwamen na 43 minuten uit een hoekschop tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong. Net na de pauze werkte Joey Sleegers op aangeven van Manu de achterstand weg: 1-1.

Een halfuur voor tijd kwam De Graafschap wederom op voorsprong. Ondanks een groot overwicht, lukte het de Rotterdammers daarna niet nog eens om op gelijke hoogte te komen.

De Graafschap A1 – Feyenoord/Excelsior O/19
Doelpunten:

43’ 1-0
47’ 1-1 Sleegers
58’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Rutten, Blokland, Van Oosten (44’ Y. van Deelen), Woudenberg; Agatowski, M. Steenvoorden (60’ Janssen), Sleegers; Manu (60’ Boulfalfal), Blij en Van der Velden (80’ Cornelissens).

ONDER 18 KRIJGT TE WEINIG BIJ VVV/HELMOND SPORT A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft de uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport A1 zaterdag nipt met 1-0 verloren. De ploeg van trainer Jan Gösgens kreeg in Venlo de nodige kansen, maar beloonde zichzelf niet voor het goede spel.

De thuisploeg had in de eerste helft een klein overwicht, maar ondanks dat ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. De openingstreffer, na twintig minuten, kwam dan ook redelijk uit het niets.

Nadat VVV/Helmond Sport op voorsprong was gekomen, kreeg O/18 een aantal goede kansen. Één daarvan was voor Junior Albertus, maar de middenvelder schoot de bal in kansrijke positie voorlangs.

Na de pauze waren de Rotterdammers beter. Dat leverde prima mogelijkheden op voor Albertus en Jordy Toorenburg, maar beiden wisten hun kans niet te verzilveren.

‘Ondanks de nederlaag ben ik dik tevreden over ons spel’, zei Gösgens na het duel. ‘Het is jammer dat je dat goede spel niet beloond ziet worden met een punt, maar het goede gevoel overheerst.’

VVV/Helmond Sport A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 1-0
Doelpunt:
20’ 1-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Maatsen, Van Beek, Samsey, Go; Dercks, Albertus (70’ Pisas), Knoester; Toorenburg (75’ Klooster), J. Steenvoorden en Camanita (65’ Triel).

BELANGRIJKE ZEGE VOOR ONDER 17 OP VITESSE/AGOVV B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft een goed gevoel overgehouden aan de hervatting van de competitie. De ploeg van trainer Cor Adriaanse versloeg zaterdag op eigen veld Vitesse/AGOVV met 1-0 door een treffer van Jeff Hardeveld.

‘Voor het gevoel is dit een erg belangrijke overwinning’, vond Adriaanse. ‘Na een goed begin hebben we verzuimd het onszelf makkelijk te maken. Met name een gebrek aan agressiviteit bij onze aanvallers zorgde ervoor dat het lang spannend bleef. Maar de punten zijn binnen, dat geeft een lekker gevoel.’

De start van de Rotterdammers was veelbelovend. Brandon Robinson verscheen al na twee minuten alleen voor de doelman van Vitesse/AGOVV, maar miste de kans. Daarna was het Hardeveld die zijn ploeg enigszins fortuinlijk toch aan de leiding bracht. Een hoge bal van de verdediger werd niet op waarde geschat door de doelman van de bezoekers en verdween in het doel.

Vitesse/AGOVV kwam na de rust al snel met tien man te staan, toen een speler van de Gelderlanders zijn tweede gele kaart kreeg. O/17 profiteerde nauwelijks van de man-meer-situatie en creëerde niet veel kansen meer. Ook de bezoekers kwamen niet in de buurt van doelman Maarten de Fockert, waardoor de voorsprong van de Rotterdammers nooit echt in gevaar kwam.

Feyenoord/Excelsior O/17 – Vitesse/AGOVV B1 1-0
Doelpunt
18’ 1-0 Hardeveld

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy, Dekkers, Lopes Cabral, Hardeveld; Yalamoglu, Elst (79’ Knoester), Karsdorp (74’ Kassels); Thenu (55’ De Vos), Robinson (65’ Driebergen) en Idrissi.

ONDER 16 DEELT PUNTEN MET HEKKENSLUITER UNION

Feyenoord/Excelsior onder 16 is de tweede seizoenshelft begonnen met een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Union B1. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam na een achterstand nog wel terug tot 1-1, maar had daarna niet het vermogen om de ploeg uit het Gelderse Malden te verslaan.

Na de 0-5 overwinning die de Rotterdammers in de heenwedstrijd hadden geboekt, had O/16 het op eigen veld een stuk lastiger met Union. De bezoekers trokken een verdedigende muur op en het lukte Feyenoord/Excelsior nauwelijks die te doorbreken. Het eerste aanvallende avontuur van Union, een counter na twintig minuten spelen, leverde direct de voorsprong op: 0-1.

O/16 kwam voor de pauze nog wel terug tot 1-1, door een mooie treffer van Marlon Slabbekoorn, maar daarna waren de mogelijkheden opnieuw spaarzaam. Ondanks verwoedde pogingen kregen de Rotterdammers de defensieve stellingen van Union niet aan het wankelen. Uit een vrije trap dacht Sem van der Pijl Feyenoord/Excelsior tien minuten voor tijd alsnog naar de zege te schieten, maar omdat hij de indirecte vrije trap direct in het doel werkte, telde de treffer niet.

‘Een terechte uitslag’, was Taument realistisch na de remise. ‘Zij gingen juichend van het veld en dat is volkomen te begrijpen. Ze hebben gevochten voor een punt en dat hebben ze gehaald. Wij hadden ze in de tweede helft kapot moeten spelen, maar dat is niet gelukt. Het lijkt wel alsof we nog een beetje in onze winterslaap waren.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – Union B1 1-1
Doelpunten

20’ 0-1
35’ 1-1 Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Linden; Gronsveld, Knoester, Kingsale, Proost; Nieuwkoop, Van der Pijl, Slabbekoorn; Manusama, Van der Struis (55’ Luiza Lubanzadio) en Van Eijk.

GEFLATTEERDE NEDERLAAG ONDER 15 BIJ WILLEM II/RKC C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag op bezoek bij koploper Willem II/RKC C1 een nederlaag geleden. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was de betere ploeg, maar verloor geflatteerd met 2-0.

‘De uitslag geeft een heel vertekend beeld,’ vond Oost. ‘We hebben heel goed gevoetbald, maar konden aanvallend niet echt een vuist maken. Dat is jammer, want over het veldspel heb ik niets te klagen.’

Feyenoord/Excelsior kwam prima uit de startblokken. Binnen een kwartier kregen Jari Schuurman, Calvin Verdonk en Mohammed El Hankouri uitstekende mogelijkheden op de openingstreffer, maar allen misten. Willem II/RKC kwam daarna tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong toen een afgeslagen corner van buiten het strafschopgebied werd ingeschoten.

O/15 bleef daarna de betere ploeg, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de Rotterdammers nauwelijks. Vlak voor rust toonde de thuisploeg aan uiterst effectief te zijn toen de tweede uitval van de middag de 2-0 opleverde. De bal belandde uiteindelijk via de voet van Faris Hammouti achter doelman Ramon ten Hove.

Willem II/RKC C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 2-0
Doelpunten:
14’ 1-0
35’ 2-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Ten Hove; Hammouti, Groos, Koomen, Verdonk; Van der Meer, Van Haaren, Hamer (68’ Rietkerk); Den Hoedt (62’ Franse), El Hankouri (48’ Sonha) en Schuurman (48’ Deacanu).

ONDER 14 WINT NA MOEIZAME START RUIM VAN VOLENDAM C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 is zaterdag in de winnaarspoule begonnen met een 2-5 overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Volendam. De ploeg van trainer Rob Kurvers had het in het vissersdorp lastiger dan de ruime uitslag doet vermoeden. Smetje op de zege was het uitvallen van Siebe Schets. De aanvaller heeft een breuk opgelopen in zijn onderarm.

Al na vier minuten strafte FC Volendam niet alert verdedigen van O/14 af en kwam de thuisploeg aan de leiding. De Rotterdammers leken daardoor wakker geschud want niet veel later schoot Rashaan Fernandes Feyenoord/Excelsior op gelijke hoogte.

Het spel van O/14 bleef daarna slordig en het lukte de Rotterdammer niet om voor de pauze op voorsprong te komen. In de tweede helft walste Feyenoord/Excelsior in een tijdsbestek van tien minuten over de thuisploeg heen en zorgden Sherwin Seedorf (2x) en Darren Mettendaf voor een 1-4 voorsprong. Volendam kwam daarna nog wel even terug, maar Rodney Kongolo bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 2-5.

‘We waren vandaag erg slordig’, vond Kurvers. ‘We begonnen niet goed en Volendam strafte dat gelijk af. Volendam begon aan de tweede helft zoals wij aan de eerste waren begonnen, waardoor we binnen tien minuten de overwinning veilig konden stellen. Daarna verzuimen we om het rustig uit te spelen. Nee, ik heb vandaag niet genoten van ons spel.’

FC Volendam C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 2-5
Doelpunten:
4’ 1-0                        53’ 2-4
11’ 1-1 Fernandes     68’ 2-5 Kongolo
36’ 1-2 Seedorf
40’ 1-3 Mettendaf
42’ 1-4 Seedorf

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Bijlow; Elmensdorp, Sinteur, Knoester (50’ Bijl), De Sterke; Roffelsen, Kongolo, Janga (45’ Smulders), Fernandes, Schets (28’ Mettendaf) en Seedorf (60’ Chong).