Koeman: ‘We waren veel te naïef’

Feyenoord-trainer Ronald Koeman was zondagmiddag na afloop van de nederlaag tegen VVV-Venlo duidelijk over hoe hij vond dat zijn elftal had verdedigd in De Koel. ‘We waren veel te naïef’, concludeerde de oefenmeester. ‘We hadden veel scherper moeten zijn in de dekking en de duels. De nederlaag hebben we aan onszelf te danken. Dat kunnen we onszelf kwalijk nemen. Daarbij waren we in aanvallend opzicht ook veel minder gevaarlijk dan gebruikelijk.’
De Rotterdammers kwamen nog wel op voorsprong via Bruno Martins Indi, maar het lukte niet om die voorsprong vast te houden tot de rust. ‘In een paar minuten gaven we de wedstrijd weg’, zei Koeman. ‘In plaats van dat wij in de tweede helft de ongetwijfeld ontstane ruimte konden benutten, stond het opeens 2-1. Zo veranderde het wedstrijdbeeld drastisch.’

Feyenoord had zeker in de periode voor rust grote moeite met de spelhervattingen en hoge voorzetten van de thuisploeg. ‘VVV had al wat speldenprikjes uitgedeeld’, zei Koeman. ‘Elke corner van VVV was een kans. Wij stonden absoluut niet goed te verdedigen. We hielden steeds drie man voorin om mensen van VVV weg te houden. Daardoor werd het in de zestien man tegen man. Dan is het jij of je tegenstander. Daar hebben we de wedstrijd weggegeven.’