Beloften knokken zich naar winst tegen Jong FC Utrecht

Jong Feyenoord/Excelsior heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Jong FC Utrecht – na een 3-0 voorsprong in de rust – met 4-3 gewonnen. Door de zege op Varkenoord stijgt de ploeg van trainer André Hoekstra naar de tweede plaats in de eredivisie voor beloftenelftallen. De achterstand op koploper Jong FC Twente – dat een duel meer speelde – bedraagt zeven punten. Aanvoerder Ricky van Haaren, Niels Vorthoren, Nayib Lagouireh en Mick van Buren zorgden voor de Rotterdamse doelpunten.
Het duel lag na zeven minuten enige tijd stil vanwege een enkelblessure van arbiter Gerritsen. De leidsman gaf zijn fluit door aan assistent-scheidsrechter Nanninga. Voormalig scheidsrechter en thans materiaalman van Sportclub Feyenoord Wout Duijm bood uitkomst door de opengevallen positie van grensrechter in te vullen.

Jong Feyenoord/Excelsior kwam uitstekend uit de startblokken na de tijdelijke onderbreking, want na iets meer dan een kwartier spelen had de thuisploeg al een 3-0 voorspong genomen. Eerst gaf Vorthoren het laatste zetje na een scherpe vrije trap van Ricky van Haaren, waarna niet veel later Lagouireh goed voorbereidend werk van Mick van Buren verzilverde.

Credits voor de 3-0 van diezelfde Van Buren gingen naar Dani Fernández. De Spaanse rechtsback leverde halverwege de tweede helft een puike voorzet af, waarna Vorthoren de bal panklaar legde voor Van Buren. De aanvaller controleerde en rondde beheerst af.

Met de comfortabele voorsprong leek de thuisploeg een eenvoudige tweede helft tegemoet te gaan, maar al snel moest het elftal van Hoekstra alle zeilen bijzetten. Scheidsrechter Nanninga gaf Yorik van Deelen namelijk in de 48ste minuut een rode kaart en kende een strafschop toe aan FC Utrecht, na een op het eerste gezicht onschuldig duel. Utrecht-spits Leon de Kogel liet de buitenkans niet onbenut en bracht de spanning enigszins terug in de wedstrijd: 3-1.

Ondanks dat de Rotterdammers met tien man verder moesten, was de eerstvolgende kans voor de thuisploeg – en meteen raak. Vorthoren brak door op links, behield het overzicht en bediende Van Haaren, die vanaf de rand van het strafschopgebied afdrukte: 4-1.

Lang nagenieten was er voor Jong Feyenoord/Excelsior niet bij, want De Kogel bracht de spanning binnen enkele minuten volledig terug, door ook zijn tweede en derde treffer van de avond aan te laten tekenen. In het restant van de wedstrijd drong Utrecht aan en kreeg het net als het counterende Jong Feyenoord kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Utrecht 4-3

12’ 1-0 Vorthoren
15’ 2-0 Lagouireh
24’ 3-0 Van Buren
48’ 3-1 De Kogel (strafschop)
62’ 4-1 Van Haaren
64’ 4-2 De Kogel
69’ 4-3 De Kogel

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Deckers; D. Fernández (63’ J. van Deelen), Berkvens, Rutten, Y. van Deelen; Swerts, Vorthoren, Van Haaren (63’ M. Steenvoorden); Maatsen, Van Buren (87’ Janssen) en Lagouireh.