Feyenoord onder 19 te sterk voor NAC

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag met 4-0 van NAC Breda A1 gewonnen. Joey Sleegers tekende voor twee treffers. Onder 17 versloeg in de kwartfinale van het bekertoernooi Zeeburgia B1 met 2-0 en plaatste zich voor de halve finale. Onder 16 leed een 0-2 nederlaag tegen NAC Breda B1. Ook Onder 15 bereikte de halve finale van het bekertoernooi; de ploeg van trainer Jeffrey Oost was met 4-2 te sterk voor FC Dordrecht C1. Onder 14 versloeg FC Utrecht C2 met 2-0.
RUIME WINST ONDER 19 OP NAC BREDA A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft NAC Breda A1 met 4-0 verslagen. De Rotterdammers hadden geen kind aan de hekkensluiter en waren met vier doelpunten genadig voor de Brabanders. ‘We wilden vandaag iets tegenover de bekeruitschakeling door Willem II/RKC van vorige week zetten’, vertelde Hertog. ‘Het is knap dat we dat op zo’n manier hebben gedaan. Als je kritisch bent kun je zeggen dat we meer hadden moeten scoren, maar als je daar over moet praten weet je dat het goed ging. Ik ben hier heel erg over te spreken.’

Feyenoord/Excelsior had weinig te duchten van de tegenstander uit Breda. Sterker nog: de bezoekers stelden doelman Boy de Jong geen enkele keer op de proef. Ondanks de geringe tegenstand speelde O/19 de gehele wedstrijd geconcentreerd en maakten de Rotterdammers een gedreven indruk.

Na een klein kwartier leidde dat via Jean-Paul Boëtius tot de eerste treffer. Net voor de pauze verdubbelde Joey Sleegers de voorsprong. In de tweede helft was het opnieuw Sleegers die het net vond en voor de 3-0 zorgde. Vincent Janssen verzorgde met zijn treffer tien minuten voor tijd het slotakkoord.

Feyenoord/Excelsior O/19 – NAC Breda A1 4-0
16’ 1-0 Boëtius
42’ 2-0 Sleegers
66’ 3-0 Sleegers
81’ 4-0 Janssen

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; J. van Deelen, Van Huijgevoort, Kongolo (60’ Blokland), Woudenberg; M. Steenvoorden, Van der Laan (75’ J. Steenvoorden), Boëtius (75’ Janssen); Blij, Manu (60’ Van der Velden) en Sleegers.

ONDER 17 TEN KOSTE VAN ZEEBURGIA B1 NAAR HALVE FINALE

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zich zaterdag door een 2-0 zege op Zeeburgia B1 geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Cor Adriaanse won door twee treffers van Rick Karsdorp. Op wie de Rotterdammers in de halve finale stuiten is nog niet bekend.

O/17 kreeg in de eerste helft, ondanks wat slordig spel, de nodige mogelijkheden op de openingstreffer. Na twintig minuten werd Brandon Robinson in het strafschopgebied vastgehouden en mocht Karsdorp aanleggen voor een strafschop. De middenvelder faalde niet en schoot Feyenoord/Excelsior op 1-0.

Na de openingstreffer kregen de Rotterdammers genoeg kansen om de score uit te bouwen, maar die werden niet benut. In de tweede helft verdubbelde Karsdorp de score alsnog door de doelman van de bezoekers met een fraaie lob te verschalken.

‘Het enige positieve aan deze wedstrijd is dat we hem hebben gewonnen’, was Adriaanse duidelijk. ‘Ons spel was niet goed. We leden te veel slordig balverlies en gingen niet nauwkeurig met de kansen om. Over het spel kan ik niet tevreden zijn.’

Feyenoord/Excelsior O/17 – Zeeburgia B1 2-0
21’ 1-0 Karsdorp
60’ 2-0 Karsdorp

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Kassels, Dekker, Lopes Cabral, Hardeveld; Elst (56’ De Vos), Yalamoglu, Karsdorp; Idrissi, Robinson (62’ Thenu) en Driebergen (68’ Knegjens).

ONNODIG VERLIES ONDER 16 TEGEN NAC BREDA B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag het thuisduel met NAC Breda B1 met 0-2 verloren. De ploeg van trainer Gaston Taument deed zeker niet onder voor de Brabanders, maar verzuimde de vele kansen af te maken.

‘Over het veldspel ben ik erg tevreden, maar het gaat toch om het maken van doelpunten’, aldus Taument. ‘De kansen waren er. We hebben deze nederlaag volledig aan onszelf te wijten.’

In de eerste helft kreeg Djazz Manusama de grootste kans op de openingstreffer, maar de spits wist oog in oog met de doelman niet te scoren. Kort daarna was NAC gevaarlijk in eenzelfde soort situatie, maar doelman Tim van der Linden hield zijn doel knap schoon.

Ook na de pauze kreeg O/16 enkele grote kansen. Gilberto da Silva schoot op de keeper, Milton Klooster zag een lobje net naast gaan en Rick van der Struis trof de lat. De Bredanaars bleken een stuk effectiever. Zij scoorden in de slotfase twee keer.

Feyenoord/Excelsior O/16 – NAC Breda B1 0-2
66’ 0-1
78’ 0-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Linden; Proost, Kingsale, Gronsveld (66’ James), Go; Nieuwkoop (41’ El Baad), Da Silva, Slabbekoorn; Albertus (56’ Klooster), Manusama en Pisas (60’ Van der Struis).

ONDER 15 HALVE FINALIST NA ZEGE OP FC DORDRECHT

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zicht geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Jeffrey Oost was op eigen veld met 4-2 te sterk voor FC Dordrecht C1. De loting voor de halve finale vindt later plaats.

FC Dordrecht bleek in het recente verleden een lastige tegenstander voor de Rotterdammers. Zowel in de poulefase van het bekertoernooi als in de competitie eindigde een ontmoeting met de Dordtenaren in een 2-2 gelijkspel.

Zaterdag had O/15 minder moeite met FC Dordrecht. In de eerste helft liepen de Rotterdammers door treffers van Faris Hammouti en Calvin Verdonk uit naar een 2-0 voorsprong. In de tweede helft bracht Hammouti Feyenoord/Excelsior ook nog op 3-0. Kort daarna deden de bezoekers iets terug: 3-1.

Jari Schuurman herstelde de marge van drie treffers vervolgens met een rake kopbal. Tien minuten voor tijd kwam Dordrecht nog terug tot 4-2, maar spannend werd het niet meer. ‘We hebben gewonnen zonder echt goed te voetballen’, zei Oost na afloop. ‘We zijn nooit echt in de problemen geweest. Jammer van die twee tegendoelpunten.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – FC Dordrecht C1 4-2
18’ 1-0 Hammouti
30’ 2-0 Verdonk
42’ 3-0 Hammouti
45’ 3-1
47’ 4-1 Schuurman
60’ 4-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti, Groos (55’ Absalem), Koomen, Verdonk; Korporaal (33’ Schuurman), Van der Meer, Van Haaren; Den Hoedt (58’ Sonha), Hammouti (48’ Hamer) en Franse (48’ Deacanu).

ONDER 14 VERSLAAT FC UTRECHT C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag de leeftijdsgenoten van FC Utrecht met 2-0 verslagen. De ploeg van trainer Rob Kurvers won door twee treffers van Nigel Robertha. ‘Ik kijk met tevredenheid terug op deze wedstrijd’, beschouwde Kurvers na. ‘In het begin hadden we wat moeite met de frisse en opportunistische tegenstander, maar toen we het initiatief eenmaal naar ons toe trokken, zag het er goed uit.’

Ondanks de goede start van FC Utrecht kwam Feyenoord/Excelsior al na elf minuten op voorsprong. Ryan Tilborg bewaarde oog in oog met de doelman van de bezoekers het overzicht en stelde Robertha in staat om te scoren.

Aan het begin van de tweede helft verdubbelden de Rotterdammers de score, opnieuw via Robertha. Dit keer was Shurendo Janga de aangever. FC Utrecht kwam daarna nog maar sporadisch in de buurt van doelman Justin Bijlow, waardoor de voorsprong van O/14 niet meer in gevaar kwam.

Feyenoord/Excelsior O/14 – FC Utrecht C2 2-0
11’ 1-0 Robertha
42’ 2-0 Robertha

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Bijlow; Bloemendaal, Elmensdorp, Knoester, De Sterke; Smulder (45’ Roffelsen), Kongolo, Janga; Seedorf, Tilborg en Robertha (50’ Fernandes).