Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Topdrukte tijdens Talentendagen op Varkenoord

Varkenoord staat op maandag en dinsdag helemaal in het teken van de jaarlijkse Talentendagen. Verspreid over twee dagen komen bijna duizend kinderen in de leeftijd tussen 5 en 11 jaar hun kunsten vertonen op het sportcomplex, in de hoop een plekje te verdienen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Daarbij worden ze beoordeeld door onder meer de trainers van Feyenoord Academy en aangemoedigd door spelers van het eerste elftal.
Volgens hoofd jeugdopleiding Stanley Brard was het aantal aanmeldingen voor de Talentendagen dit jaar groter dan afgelopen seizoen. ‘Daar zijn we erg blij mee natuurlijk’, vertelde Brard. ‘Het zal onder meer te maken hebben met de goede prestaties van het eerste elftal. De aantrekkingskracht van Feyenoord is daardoor nu groter dan vorig jaar.’



Op verschillende velden op Varkenoord gingen de Talentendagen maandagochtend van start voor honderden E-pupillen. Zij werkten in gemixte teams onderlinge partijtjes af. Aan het eind van de ochtend ging elke ploeg op de foto samen met de aanwezige selectiespelers Erwin Mulder en Ruben Schaken en jeugdtrainer Roy Makaay. Alle deelnemertjes kunnen deze foto bestellen als aandenken aan een bijzondere dag.



Mulder nam zelf nooit deel aan een instuifdag bij Feyenoord, aangezien hij werd gescout toen hij al bij Vitesse speelde, maar kon zich wel voorstellen met welk gevoel de honderden kinderen naar Varkenoord gekomen waren. ‘Ik heb zelf natuurlijk vroeger ook vaak selectiewedstrijden gespeeld’, vertelde Mulder. ‘Bij zulke wedstrijden probeer je extra goed je best te doen. Je ziet dat de kinderen vandaag ook allemaal proberen om alles te geven. Dat is leuk om te zien.’



Van alle circa duizend deelnemers zullen er ongeveer tachtig een uitnodiging ontvangen om een selectiewedstrijd bij Feyenoord te komen spelen. ‘Via die wedstrijden zullen we verder selecteren’, vertelde Brard. ‘Normaal gesproken verdienen zo’n tien tot vijftien jongens een plek in de opleiding.’ Voor de voetballertjes die het niet zover zullen schoppen, rest dan in ieder geval de herinnering aan een prachtige voetbaldag op Varkenoord.