Koeman: ‘Elftal wordt steeds meer volwassen’

Ronald Koeman besefte zondagmiddag dat Feyenoord goede zaken had gedaan door de 1-0 overwinning op FC Groningen. Vooral de manier waarop de ploeg de overwinning over de streep had getrokken stemde de trainer tevreden, vertelde hij na afloop van de wedstrijd. ‘Het was niet hoogstaand vandaag, maar juist als het moeilijk gaat moet je zorgen dat je wint’, zei Koeman. ‘Dat hebben we vandaag gedaan.’
Koeman constateerde achteraf dat zijn ploeg voetballend gezien niet de beste wedstrijd van het seizoen had gespeeld. ‘De eerste helft was aardig van onze kant, waarbij we op een belangrijk moment op 1-0 komen’, vertelde hij. ‘In het eerste kwartier na rust hadden we nog een goal moeten maken. Dat lukte niet, waardoor het lang spannend bleef. Ons speelde oogde ook wat slordig in die fase. Maar we hebben er als team voor gezorgd dat het 1-0 bleef. Als je dat vergelijkt met de wedstrijd tegen bijvoorbeeld RKC, waar we de overwinning nog uit handen gaven, hebben we weer een stap gemaakt. Het elftal wordt steeds meer volwassen.’

De trainer had in het bijzonder complimenten over voor Jordy Clasie, die met een fraai doelpunt Feyenoord de zege bezorgde. De middenvelder wordt steeds belangrijker voor zijn ploeg. ‘Hij zou nog iets vaker bij kunnen sluiten bij de aanval, zodat hij nog vaker in scoringspositie komt’, besloot Koeman. ‘Vandaag maakte Jordy op die manier een schitterende goal. Hij ontwikkelt zich fantastisch.’