Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Kunstenaar Delmonte schenkt schilderijen aan Feyenoord

Kunstenaar Maurice Delmonte heeft afgelopen zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen twee schilderijen van Coen Moulijn geschonken aan Feyenoord. De schilderijen werden in het Feyenoord Museum in ontvangst genomen door ambassadeur Gerard Meijer en Adrie Moulijn-Paauwe, de weduwe van Coen Moulijn.
De 80-jarige Delmonte besloot de schilderijen van Moulijn te maken als eerbetoon aan de voormalige linksbuiten. Hij zou aanvankelijk eerder dit seizoen de twee schilderijen al in De Kuip komen overhandigen, maar dat ging wegens privéomstandigheden toen niet door.
 
Delmonte werkte ongeveer drieënhalve maand lang dagelijks aan de twee schilderijen van Moulijn. Het meest trots is de schilder op een beeltenis van de oud-Feyenoorder in groen-wit shirt, terwijl hij op karakteristieke wijze zijn tegenstander passeert.
 
Mevrouw Moulijn was onder de indruk van de twee schilderijen. ‘Heel bijzonder’, vertelde ze nadat ze de kunstwerken in ontvangst had genomen. Beide schilderijen zullen een mooie plek in De Kuip krijgen.