De Vrij doet wedstrijdritme op bij beloften

Stefan de Vrij heeft dinsdagavond wedstrijdritme opgedaan bij Jong Feyenoord/Excelsior. De centrale verdediger speelde tegen Jong N.E.C./FC Oss de volledige wedstrijd, net als Ricky van Haaren, Kostas Lamprou en Anass Achahbar. Dani Fernández kwam ruim een uur in actie. De ploeg van trainer André Hoekstra leek op Varkenoord tegen de hekkensluiter af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar zag N.E.C. in de allerlaatste minuut met de winst aan de haal gaan: 0-1.
Tijdens de eerste helft waren de beste kansen verrassend genoeg voor de gasten. De hekkensluiter raakte paal en lat en zag hoe Kostas Lamprou met een geweldige reflex na een vlammend schot van Caifano Latupeirissa een doelpunt wist te voorkomen.

Jong Feyenoord/Excelsior stelde hier weinig tegenover. Slechts eenmaal werd de thuisploeg echt gevaarlijk. Na ruim een half uur spelen controleerde Anass Achahbar op de rand van het strafschopgebied de bal knap, maar zijn daaropvolgende lob eindigde bovenop de deklat.

In de tweede helft kwam Jong Feyenoord/Excelsior een stuk scherper voor de dag. De ploeg was vaker in het zestienmetergebied van de tegenstander te vinden, maar desondanks was het tot een kwartier voor tijd wachten tot de eerste uitgespeelde kans. Invaller Nayib Lagouireh had zijn vizier echter niet op scherp staan, waardoor de thuisploeg in de slotfase naarstig op zoek bleef naar een treffer.

Terwijl uitblinker Lamprou zijn ploeg op de been hield met solide keeperswerk, lukte het de Feyenoorders maar niet om een vuist te maken. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg in de allerlaatste minuut een fikse tegenvaller te verwerken, toen de gasten op de valreep de winst grepen. Een vrije trap van Stef Nijland spatte op de lat uiteen, waarna N.E.C.-aanvaller Jordi Braam attent reageerde en de rebound achter de kansloze Lamprou werkte.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong N.E.C./FC Oss 0-1
90’ 0-1 Braam

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; D. Fernández (65’ Eekman), Smith, De Vrij, Rutten; Van Haaren, Oost (46’ Berkvens), Vorthoren; Fileccia (70’ Lagouireh), Achahbar en Te Vrede.