Feyenoord onder 19 verslaat Heerenveen/Emmen A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft vrijdagavond Heerenveen/Emmen A1 met 1-2 verslagen. De ploeg van trainer Damiën Hertog won in Friesland door twee treffers van Tony Trindade de Vilhena.
‘We begonnen heel goed, hadden grip op de wedstrijd en kregen genoeg kansen’, blikte Hertog terug op de wedstrijd. ‘Het was jammer dat we daaruit maar één keer scoorden. Daarna kwam Heerenveen/Emmen terug en werd het meer een vechtwedstrijd. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen, maar ik hou er een dubbel gevoel aan over: we hebben niet het niveau gehaald wat we kunnen halen.’

Het goede spel van de Rotterdammers in de beginfase leverde een paar grote kansen op. Met name Elvis Manu en Joey Sleegers waren dichtbij de openingstreffer, maar beide spelers stuitten op de doelman van de thuisploeg. Na iets meer dan twintig minuten opende Trindade de Vilhena de score met een hard schot.

Tien minuten voor rust kwam Heerenveen/Emmen vanuit een hoekschop op gelijke hoogte. Het spel van O/19 werd daarna iets minder, maar toch behielden de Rotterdammers het initiatief. Tot kansen leidde dat echter lang tijd niet.

In de slotfase dwong Feyenoord/Excelsior, op basis van werklust en strijd, toch een tweede doelpunt af. Een voorzet vanaf links van Terence Kongolo kon door Trindade de Vilhena worden binnengewerkt: 1-2.

Heerenveen/Emmen A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-2
22’ 0-1 Trindade de Vilhena
35’ 1-1
83’ 1-2 Trindade de Vilhena

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Rutten, Kongolo, Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden, Trindade de Vilhena (89’ Knoester), Sleegers (60’ Van der Laan); Manu (60’ Van der Velden), Blij (85’ Janssen) en Boëtius.