Feyenoord onder 17 wint van ADO Den Haag

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag op eigen veld met 3-2 gewonnen van ADO Den Haag B1. Ook onder 16 speelde tegen ADO. De ploeg van Gaston Taument ging met 1-2 onderuit tegen de Haagse leeftijdsgenoten. Onder 15 ging op bezoek bij Sparta Rotterdam C1 en speelde met 2-2 gelijk. Feyenoord/Excelsior onder 14 versloeg De Graafschap C2 met 0-3. Onder 19 kwam vrijdagavond al in actie; de ploeg van trainer Damiën Hertog versloeg Heerenveen/Emmen A1 met 1-2. Het wedstrijdverslag van Feyenoord/Excelsior onder 18 volgt later.
ONDER 17 VERSLAAT ADO DEN HAAG B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van ADO Den Haag B1. Op eigen veld maakten de Rotterdammers het zichzelf, ondanks een hattrick van Brandon Robinson, nog onnodig moeilijk.

‘We hebben volkomen verdiend gewonnen’, was trainer Cor Adriaanse van mening. ‘Alleen verzuimden we het om het onszelf gemakkelijker te maken. We kregen zoveel ruimte om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Dan moeten we meer ons ‘ koppie’  gebruiken.’

Ondanks een prima start van O/17, met twee grote kansen binnen tien minuten, kwamen de bezoekers op voorsprong. Een kwartier later kwam Feyenoord/Excelsior op gelijke hoogte, toen Oussama Idrissi Robinson bediende en de spits beheerst afwerkte: 1-1.

In de tweede helft namen de Rotterdammers aan de hand van Robinson een 2-1 voorsprong. Door een onoplettendheid in de verdediging kwam ADO drie minuten later alweer op gelijke hoogte, maar de derde treffer van Robinson was de bezoekers te machtig.

Feyenoord/Excelsior O/17 – ADO Den Haag B1 3-2
12’ 0-1
27’ 1-1 Robinson
42’ 2-1 Robinson
45’ 2-2
62’ 3-2 Robinson

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy, Dekker, Lopes Cabral, Hardeveld; Kassels, Yalamoglu, Karsdorp (60’ De Vos); Thenu (71’ Knegjens), Robinson en Idrissi.

ONDER 16 VERLIEST VAN ADO DEN HAAG B2

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag met 1-2 verloren van ADO Den Haag B1. De Rotterdammers kregen genoeg kansen, maar de ploeg van trainer Gaston Taument scoorde maar één keer.

De eerste helft van O/16 was niet goed. Het spel was slordig en oogde te gehaast. Ondanks dat kregen Djazz Manusama, Bart Nieuwkoop en Marlon Slabbekoorn goede kansen om de score te openen, maar gescoord werd er niet.

In de slotfase van de eerste helft sloegen de bezoekers toe. Drie minuten voor de rust werd het 0-1, nadat een aanvaller van ADO een voorzet vrij kon binnen werken. Twee minuten later was het opnieuw raak, nu was doelman Tim van der Linden kansloos op een hard schot.

Na de rust leverde Onder 16 veel strijd. Een overtreding op Junior Albertus leverde de Rotterdammers een strafschop op, die door Marlon Slabbekoorn werd binnen gewerkt. Ondanks een aantal enorme kansen, bleef het daarbij voor Feyenoord/Excelsior.

‘Het is het oude liedje’, zei Taument na de wedstrijd. ‘De eerste helft was gewoon niet goed. In de tweede helft tonen we veel strijd en krijgen we een paar honderd procent kansen. Als je die niet maakt, dan pak je geen punten.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – ADO Den Haag B2 1-2
37’ 0-1
39’ 0-2
52’ 1-2 Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Linden; Korporaal, James (60’ Van der Pijl), Kingsale, Racaj; Nieuwkoop (72’ Pisas), El Baad, Slabbekoorn; Albertus, Manusama en Go (41’ Da Silva).

GELIJKSPEL ONDER 15 IN DERBY TEGEN SPARTA C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de derby tegen Sparta Rotterdam C1. Op bezoek bij de stadsgenoot werd het 2-2. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kwam terug van een 2-0 achterstand door twee treffers van Mohammed El Hankouri.

‘We verdienden op basis van de kansen meer dan een punt’, vond Oost. ‘Maar het is heel helder: als je de kansen niet afmaakt heb je het puntenverlies aan jezelf te wijten. We doen het ons wat dat betreft zelf aan.’

Feyenoord/Excelsior gaf de thuisploeg door vroeg druk te zetten weinig ruimte om te voetballen. Toch kwam Sparta na een klein halfuur op voorsprong. Gustavo Hamer maakte een overtreding rond het strafschopgebied. Volgens de arbiter vond de overtreding binnen het zestienmetergebied plaats en vanaf de penaltystip scoorde Sparta: 1-0.

Kort daarna werd het ook 2-0, uit een hoekschop. O/15 liet zich niet van de wijs brengen en bleef kansen creëren. Een minuut voor rust werkte El Hankouri op aangeven van Faris Hammouti de aansluitingstreffer binnen. Na de rust kreeg Feyenoord/Excelsior tal van kansen, maar het bleef bij de gelijkmaker van El Hankouri. Met een fraaie lob verschalkte hij de doelman van Sparta: 2-2.

Sparta Rotterdam C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 2-2
26’ 1-0
30’ 2-0
34’ 2-1 El Hankouri
44’ 2-2 El Hankouri

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti, Koomen, Groos (36’ Korporaal), Verdonk; Hamer, Van der Meer, Van Haaren; Den Hoedt, El Hankouri en Schuurman (48’ Deacanu).

ONDER 14 AL SNEL KLAAR MET DE GRAAFSCHAP C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag op bezoek bij De Graafschap C2 met 0-3 gewonnen. De ploeg van trainer Rob Kurvers stond binnen tien minuten al op een 2-0 voorsprong en  zag de winst daarna niet meer in gevaar komen.

De start van de Rotterdammers was uitstekend. Goed combinatievoetbal leidde tot twee vlugge goals. Eerst was Steven Smulder alert toen de doelman van de thuisploeg een schot van Rodney Kongolo niet onder controle kreeg. Vanuit de rebound schoot Smulder raak: 0-1.

Kort daarna verdubbelde Rashaan Fernandes de score met een rake kopbal en vlak voor rust bracht Kongolo Feyenoord/Excelsior op 0-3. In de tweede helft gingen de Rotterdammers iets te nadrukkelijk op zoek naar een uitbreiding van de score, waardoor het spel slordig werd.

‘We kunnen de wedstrijd eenvoudig samenvatten’, zei Kurvers na afloop. ‘We begonnen goed, wilden daarna te graag waardoor we de concentratie verloren en op een opleving bij het begin van de tweede helft na, was het tempo te laag.’

De Graafschap C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 0-3
6’ 0-1 Smulder
8’ 0-2 Fernandes
35’ 0-3 Kongolo

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14:  Bijlow; Bloemendaal, Elmensdorp (36’ Vliet), Knoester, De Sterke; Roffelsen (36’ Mettendaf), Smulder, Kongolo (50’ Bijl); Fernandes (50’ Robertha), Tilborg en Seedorf.