Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Oud-Feyenoorder Wim Onderstal overleden

Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van oud-keeper Wim Onderstal. De Rotterdammer overleed afgelopen zaterdag op 77-jarige leeftijd. Onderstal maakte van 1955 tot en met 1958 deel uit van de hoofdmacht van Feyenoord, waar hij samen met Bram Panman en later ook Teun van Pelt een concurrentiestrijd knokte om de plek onder de lat. De doelman kwam uiteindelijk tot 41 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Wim Onderstal speelde ook bij de toenmalige honkbalafdeling van de club en maakte later furore als honkbalcoach. Zo leidde hij het Rotterdamse Neptunus in 1981 naar de eerste landstitel uit de geschiedenis van de drietanders.

Willem Onderstal werd op 24 juli 1946, op 11-jarige leeftijd, voor de eerste maal lid van Feyenoord. De Rotterdammer doorliep alle jeugdelftallen en maakte al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in Feyenoord 1. Vooral in het seizoen 1956/1957 was hij min of meer de vaste doelman van het eerste elftal, als opvolger van Henk van der Bijl. Het jaar erop raakte hij verwikkeld in een concurrentiestrijd met Bram Panman en Teun van Pelt. In de zomer van 1958 ging Onderstal als semi-prof over naar het Tilburgse NOAD. Later kwam hij ook nog uit voor SHS en Hermes DVS.

Zijn voornaamste bekendheid dankte Onderstal niet aan zijn voetbal- maar aan zijn honkbalcarrière. Onderstal speelde voor de honkbalafdeling van Feyenoord, begeleidde jarenlang de jeugdteams van Feyenoord-jeugdteams, was lid van de toenmalige Honkbalcommissie en werd later (top) coach van Feyenoord I Honkbal. Uiteindelijk zou hij als coach van Neptunus zijn voornaamste wapenfeit registreren: met die club veroverde hij in 1981 de eerste landstitel. Ook was Wim Onderstal nog een periode assistent-coach van het Nederlands honkbalteam.

Directie, staf, spelers en personeel van Feyenoord wensen de nabestaanden en vrienden van Wim Onderstal veel sterkte met dit grote verlies.