Fanshop
Fanshop

Feyenoorders zorgen voor lachende gezichten bij v.v. Oude Maas

Ron Vlaar, Stefan de Vrij, John Guidetti en Kostas Lamprou hebben dinsdag voor lachende gezichten gezorgd bij tientallen jeugdspelers van vv Oude Maas in Poortugaal. De vereniging was in december vorig jaar de winnaar van de veiling van een clinic, ten bate van het Rode Kruis in het kader van Serious Request. De Feyenoorders reisden daarom dinsdag af naar Poortugaal, waar zij de leiding hadden over een training voor ruim honderd jeugdspelers.
De jeugdspelers van vv Oude Maas werden verdeeld over twee sessies niet alleen gecoacht maar ook aangemoedigd door de Feyenoorders, waarbij Guidetti zich met name liet gelden. Niet alleen de kinderen, maar ook de spits genoot zichtbaar met volle teugen. ‘Ik besef dat ik als voetballer een voorbeeldfunctie heb’, zei Guidetti na afloop van de clinic. ‘Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen.’ Bij de afwerkoefening die de spelers deden onder leiding van Guidetti, was een mooie prijs te verdienen. Niet door te scoren, maar door op een bijzondere manier te juichen.Initiatiefnemer van de clinic Ron Vlaar had de leiding over een dribbeloefening voor de verschillende groepen, terwijl Stefan de Vrij zijn spelers een partij liet afwerken. Lamprou tot slot was keeper bij het penaltyschieten.De clinic werd mede mogelijk gemaakt door Feyenoords kledingsponsor Puma, dat alle spelers van een nieuw tenue voorzag. Deze mochten alle deelnemers aan het eind van de clinic, veelal inmiddels voorzien van de handtekening van de Feyenoorders, mee naar huis nemen.

Tijdens de clinic werd tevens geld op gehaald voor Feyenoords partner War Child. Zo konden alle spelers voor één euro deelnemen aan een speedtest, om te zien hoe hard ze konden schieten.