Fanshop
Fanshop

Koeman ontmoet SP-leider Emile Roemer

SP-leider Emile Roemer heeft donderdag een bezoek gebracht aan De Kuip, waar onder meer een ontmoeting met Feyenoord-trainer Ronald Koeman op het programma stond. Roemer, van jongs af aan Feyenoord-supporter, kreeg voorafgaand aan het gesprek met Koeman een rondleiding door het stadion door Feyenoord-ambassadeur Gerard Meijer. ‘Dat alleen maakte deze dag al geslaagd’, glimlachte Roemer.
Roemer had speciaal een dagdeel vrijgemaakt in zijn drukke agenda voor het bezoek aan De Kuip, maar had uiteraard bij het maken van de afspraak niet kunnen voorzien dat de gesprekken tussen de regeringspartijen in het Catshuis uitgerekend donderdag hun climax leken te bereiken. Dat was desondanks geen reden om de afspraak in De Kuip te laten schieten voor de SP-leider, die wel bij aankomst al aankondigde dat er mogelijk ‘een kink in de kabel’ zou komen als er nieuws uit Den Haag zou komen.

Roemer keek vervolgens gedurende de rondleiding door Meijer zijn ogen uit in De Kuip. De voorman van de SP, dat bij recente peilingen nog als tweede grootste partij van Nederland uit de bus kwam, zag onder meer in de kleedkamer van de selectie, het spelershome en het Feyenoord Museum en genoot ondertussen van vele persoonlijke herinneringen van Meijer.

Na een lunch in De Kuip Eten & Drinken besloot Roemer zijn bezoek aan De Kuip met een ontmoeting met Ronald Koeman in de trainerskamer. Die afspraak kwam tot stand op initiatief van de SP. ‘Ik heb bijzonder veel waardering voor wat Koeman bij Feyenoord presteert’, zei Roemer voorafgaand aan het gesprek met de trainer. ‘Ik ben heel benieuwd hoe hij het voor elkaar krijgt om met een toch relatief onervaren ploeg juist tegen de grote clubs heel goede resultaten te boeken. Dat vind ik buitengewoon knap.’Volgens Roemer zijn er veel overeenkomsten tussen het werk dat Koeman doet en de functie die hij zelf als politiek leider heeft. ‘Politiek is vaak topsport’, zei Roemer. ‘De druk om te presteren is vergelijkbaar. Op de juiste moment moet je er staan. Je kunt in een klein zaaltje met 25 mensen een goed debat voeren, maar als je het vervolgens in de Tweede Kamer voor de televisie verprutst heb je daar niets aan. Bovendien moet Ronald het maximale uit zijn team halen, dat geldt voor mij ook. Hoe krijg je het voor elkaar om mensen op de juiste momenten te laten pieken? Dat soort thema’s wil ik graag met hem bespreken.’

Roemer kreeg de liefde voor Feyenoord vroeger met de paplepel ingegoten door zijn ouders, die allebei uit Rotterdam komen. ‘Mijn moeder is op een steenworp afstand van De Kuip geboren. Allebei mijn ouders waren enorme voetballiefhebbers. Het was en het is nog steeds zo dat ik een chagrijnige zondag heb als Feyenoord verliest.’

Een uitgebreid interview met Emile Roemer is te lezen in één van de eerstvolgende edities van Feyenoord Magazine.