Feyenoord onder 15 naar bekerfinale

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Jeffrey Oost versloeg FC Utrecht C1 met 3-4. In de finale treffen de Rotterdammers AZ C1, dat in de andere halve finale Heerenveen/Emmen C1 na strafschoppen versloeg.
‘Het was een echte bekerwedstrijd’, vertelde Oost na de winst. ‘In de eerste helft voetbalden we heel goed. Toen hadden we nog wel verder uit kunnen lopen. De slotfase was nog erg spannend. Daarin had het alle kanten op kunnen gaan.’

De start van O/15 was uitstekend. Binnen tien minuten pakten de Rotterdammers de leiding, nadat de doelman van Utrecht in de fout ging na een schot van Jordy den Hoedt. Kort daarna werd het ook 2-0, opnieuw via Den Hoedt. Dit keer was de middenvelder alert nadat de keeper een schot van Danny van Haaren losliet.

Na een kleine twintig minuten leek Feyenoord/Excelsior het duel te beslissen toen Gustavo Hamer met een wonderschone volley vanaf 25 meter doel trof. Daarna deed Utrecht iets terug na een misverstand in de Rotterdamse defensie, maar voor de rust herstelde Jari Schuurman de marge van drie treffers.

In de tweede helft speelde de thuisploeg alles of niets en dat leidde binnen een halfuur tot twee treffers. De slotfase was daardoor ongemeen spannend, met kansen aan beide kanten, maar gescoord werd er niet meer.

FC Utrecht C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 3-4
8’ 0-1 Den Hoedt                   54’ 2-4
11’ 0-2 Den Hoedt                56’ 3-4
19’ 0-3 Hamer
28’ 1-3
30’ 1-4 Schuurman

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Mast; Hammouti (62’ Rietkerk), Koomen, Verdonk, Absalem (45’ Korporaal); Van der Meer, Den Hoedt, Hamer; El Hankouri (58’ Groos), Van Haaren en Schuurman (50’ Deacanu).

GELIJKSPEL ONDER 16 IN OEFENDUEL MET DISTRICTSTEAM

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van het KNVB districtsteam uit West II met 2-2 gelijkgespeeld. Op eigen veld werkten de Rotterdammers tot twee keer toe een achterstand weg.

De wedstrijd tussen Feyenoord/Excelsior en het districtsteam werd gespeeld in vier blokken van twintig minuten. Het meeste speltakel was te beleven in de eerste twee delen. De gasten kwamen na tien minuten op een 0-1 voorsprong, waarna Feyenoord de stand in de slotfase van de eerste twintig minuten gelijktrok.

Na een halfuur kwam het districtsteam opnieuw op voorsprong, maar wederom konden de bezoekers niet lang van die voorsprong genieten. Phebian James zette O/16 op 2-2.

‘Dit zijn erg nuttige wedstrijden’, zei trainer Gaston Taument na het oefenduel. ‘We zijn afgelopen weekend vrij geweest en ook komend weekend hebben we geen wedstrijd. Dan is het goed om op deze maner bezig te blijven. Ik heb veel gewisseld. Op die manier is iedereen aan de nodige speeltijd gekomen.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – KNVB West II O/16 2-2