Koeman: 'Kan leven met gelijkspel'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman bestempelde de wedstrijd bij Roda JC vooraf als de eerste in een serie van zes finales. Hoewel hij zijn ploeg uiteraard graag had zien winnen en daar ook mogelijkheden toe zag, kon Koeman na afloop leven met het 0-0 gelijkspel. 'De eerste helft was Roda JC de betere ploeg. Via Ruud Vormer werden zij een aantal keer gevaarlijk, dit kwam vooral omdat wij veel moeite hadden met hun lopende mensen vanuit het middenveld. De tweede helft hebben we dat beter gedaan en daarmee kregen we meer controle over de wedstrijd. Aanvallend kwamen we vandaag echter tekort om echt aanspraak te mogen maken op de overwinning. Ik vond ons vooral te onnauwkeurig. Daarom denk ik dat dit gelijkspel terecht is.'
Die onnauwkeurigheid had volgens de oefenmeester deels te maken met het veld van de thuisclub. ‘Het leek wel of het veld dagenlang niet gemaaid was. Ook was er niet gesproeid en is er vlak voor de wedstrijd nog getraind op dit veld. Ik wil dat niet als excuus gebruiken, maar bij beide teams zag je dat duidelijk terug in het tempo waarmee er gespeeld werd.’

Door het gelijkspel in Kerkrade zag Feyenoord de titelkansen slinken, maar door de resultaten op de andere velden zag Koeman zijn ploeg stijgen naar de vierde plaats op de ranglijst. ‘Ook daarom kan ik goed leven met dit punt. In de slotfase zijn we bewust niet vol op de aanval gaan spelen, dan hadden we de wedstrijd ook zomaar kunnen verliezen. We staan nu vierde en doen nog steeds volop mee om de bovenste plaatsen.’