Beloften onderuit in kleine Klassieker

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagmiddag de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax met 0-2 verloren. De ploeg van coach André Hoekstra bood met name in de eerste helft prima partij aan de bezoekers, maar kreeg in de tweede helft twee doelpunten tegen. Miquel Nelom, Jerson Cabral en Ricky van Haaren speelden de volledige wedstrijd.
Kostas Lamprou ontpopte zich tijdens de eerste helft van de kleine Klassieker tot belangrijkste man aan de zijde van Jong Feyenoord/Excelsior. De doelman was een ware plaag voor de voorhoede van Jong Ajax, dat menig schot al bijna geteld leek te hebben voordat Lamprou alsnog redding wist te brengen.

Met name in het slot van de eerste helft kregen de bezoekers de beste kansen op Woudestein, maar vonden telkens de doelman van Jong Feyenoord/Excelsior op hun pad. Zo kreeg Nicolas Lodeiro tot twee keer toe een vrije schietkans, terwijl spits Davy Klaassen de bal vlak voor rust van dichtbij in één keer op doel schoot. Alle pogingen waren echter prooi voor Lamprou.

Afgezien van de laatste tien minuten voor rust deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Jong Feyenoord/Excelsior had minder balbezit dan de bezoekers, maar wist desondanks via snelle aanvallen verschillende keren gevaarlijk te worden. De beste kans was daarbij na een kwartier spelen voor Marley Berkvens. Hij schoot de bal vanaf een meter of twintig richting kruising, maar zag zijn schot net onder de lat vandaan getikt worden door keeper Jasper Cillessen.

Na rust werd Jong Feyenoord/Excelsior verder naar achter gedrukt, met een tegentreffer als gevolg. Yener Arica omspeelde daarbij in het strafschopgebied eerst een verdediger en vervolgens de keeper, voordat hij de bal in een leeg doel binnen kon tikken: 0-1.

Hoewel Jong Ajax tien minuten later nog een grote kans kreeg via opnieuw Arica die de paal raakte, knokte Jong Feyenoord/Excelsior zich in het laatste half uur terug in de wedstrijd. De ploeg ging met meer strijdlust en inzet spelen en wist Jong Ajax het voetballen op die manier steeds moeilijker te maken.

Bovendien kreeg Moussa Kalisse een kwartier voor tijd Feyenoords grootste kans van de wedstrijd. Hij mocht alleen op doelman Cillessen af, maar werd juist op het moment dat hij wilde schieten getackeld. De warrig fluitende scheidsrechter Van de Graaf zag er geen strafschop in.

Tien minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Verdediger Dico Koppers was mee opgekomen naar voren en mocht van dichtbij binnen schieten. Daarmee besliste hij de wedstrijd definitief in het voordeel van Jong Ajax.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Ajax 0-2