Fanshop
Fanshop

Feyenoord - AZ in teken van Sophia Kinderziekenhuis

De wedstrijd tegen AZ van aanstaande zondag staat niet alleen in het teken van de tweede plaats in de eredivisie, maar daarnaast is er veel aandacht voor de samenwerking tussen Feyenoord en het Sophia Kinderziekenhuis. Zo ontvangt de club bij de wedstrijd circa 750 kinderen uit het ziekenhuis samen met hun ouders, broertjes en zusjes in De Kuip. Zij bekijken de wedstrijd tegen AZ vanaf de vakken F en Y. Bovendien zijn de unithouders van Feyenoord gastheer van nog eens 127 kinderen, die samen met hun familie de wedstrijden bekijken vanuit de Business Units van het stadion.
Rond de wedstrijd van zondag wordt een collecte in en om het stadion gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Sophia Kinderziekenhuis. Met de opbrengst zal de speelkamer van de afdeling Kinderchirurgie een grote opfrisbeurt krijgen. In deze speelkamer kunnen kinderen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker of een ouder spelen, knutselen en spelletjes doen. In de speelkamer vinden geen onderzoeken of andere medische handelingen plaats. Hierdoor is dit een plaats waar kinderen zich veilig kunnen voelen.

De opbrengst van de collecte zal tijdens de jaarlijkse spelerspresentatie aan het begin van komend seizoen in het Sophia Kinderziekenhuis worden overhandigd. De eerste € 500,- voor de collecte zijn inmiddels binnen via de BAM groep, waar technisch directeur Martin van Geel namens Feyenoord een presentatie heeft gegeven.