Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De Kuip loopt over van clubliefde bij seizoensafsluiting

Feyenoord is na het behalen van de voorronde van de Champions League op fantastische wijze onthaald door het legioen. Terwijl tienduizenden supporters zich in De Kuip al van een plaatsje hadden verzekerd, stond er buiten het stadion een enorme menigte klaar om de spelersbus op te vangen. Eenmaal op het veld van De Kuip vierden de spelers samen met het uitzinnige legioen de goede prestaties van het afgelopen seizoen, waarbij verschillende spelers de microfoon grepen.


Bij aankomst van de spelersbus stonden verschillende spelers op het dak van de bus te dansen en te zwaaien met Feyenoord-vlaggen. Toen de supporters John Guidetti – die niet mee was gereisd naar Friesland – ontdekten op één van de trappen van het stadion, werd de aanvaller met Zweede vlag boven zijn hoofd de dirigent van de uitzinnige menigte en zong net zo hard als de supporters deden.



De supporters in het stadion keken vol verwachting uit naar de rentree van hun helden en even later werd hun wachten beloond. De spelerstunnel ging open en onder luid gejuich renden de spelers door het dolle heen het veld op. Hand in hand trokken ze vervolgens enkele sprints richting verschillende delen van het stadion.



Terwijl de spelers hun welverdiende feestje vierden, gaf Peter Houtman het woord aan algemeen directeur Eric Gudde, die daarbij complimenten uitdeelde aan de spelers, trainer Ronald Koeman en technisch directeur Martin van Geel. Ook bedankte hij de supporters voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens dit seizoen.



Nadat Ron Vlaar op aandringen van de supporters zijn zangkwaliteiten al even had getoond, was het even later Jordy Clasie die de onder de supporters zo populaire song ‘Messi, Messi, Clasie komt eraan’ inzette. Dit werd door het legioen gretig beantwoord.



De spelers en de staf poseerden nog voor een elftalfoto voor de Gerard Meijer tribune en bedankten nog eenmaal de supporters voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens het zo geweldig verlopen seizoen. Hiermee kwam een einde aan een dag waarop een trots Feyenoord genoot en vooruit keek naar het nieuwe seizoen, waarin de ploeg de kans krijgt zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League.