Fanshop
Fanshop

Overzicht speelschema voorronde Champions League

Door de 2-3 overwinning op sc Heerenveen plaatste Feyenoord zich zondag voor de voorronde van de UEFA Champions League. Via de voorronde mag de ploeg van trainer Ronald Koeman zich volgend seizoen gaan proberen te kwalificeren voor de groepsfase van het Europese toernooi. In totaal zijn er vier voorrondes, waarbij Feyenoord instroomt in de derde voorronde. Bij winst gaat Feyenoord door naar de play-off ronde, waarbij een plaats in de groepsfase van de Champions League veilig gesteld kan worden.
De loting voor derde voorronde vindt, onder voorbehoud, plaats op vrijdag 20 juli. Feyenoord kan hierin gekoppeld worden aan de nummer drie uit Portugal of de nummer twee uit België, Denemarken, Griekenland, Oekraïne, Roemenie, Rusland, Schotland of Turkije. De heenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 31 juli of woensdag 1 augustus 2012, de terugwedstrijd staat een week later op het programma en vindt plaats op dinsdag 7 of woensdag 8 augustus 2012.

Indien Feyenoord  zich weet te plaatsen voor de play-off ronde, waarbij ook de nummers vier uit Duitsland, Engeland en Spanje en de nummers drie uit Frankrijk en Italië instromen, speelt de ploeg de heenwedstrijd op dinsdag 21 of woensdag 22 augustus. De return wordt gespeeld op 28 of 29 augustus. De loting voor de play-off ronde vindt plaats op vrijdag 10 augustus.

Wanneer Feyenoord de derde voorronde van de Champions League niet overleeft, mogen de Rotterdammers zich via de vierde voorronde proberen te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Deze duels worden gespeeld op donderdag 23 augustus en donderdag 30 augustus.

Derde voorronde Champions League

Loting:
Vrijdag 20 juli

Speeldata:
Heenwedstrijd: dinsdag 31 juli of woensdag 1 augustus
Terugwedstrijd: dinsdag 7 augustus of woensdag 8 augustus

Deelnemende clubs:
Nummer 3 uit Portugal
Nummers 2 uit Belgie, Denemarken, Griekenland, Nederland, Oekraine, Roemenie, Rusland, Schotland en Turkije

Play-off ronde Champions League (bij winst in derde voorronde)

Loting:
Vrijdag 10 augustus

Speeldata:
Heenwedstrijd: dinsdag 21 augustus of woensdag 22 augustus
Terugwedstrijd: dinsdag 28 augustus of woensdag 29 augustus

Deelnemende clubs:
Vijf winnaars uit derde voorronde Champions League
Nummers 4 uit Duitsland, Engeland en Spanje
Nummers 3 uit Frankrijk en Italie

Vierde voorronde Europa League (bij verlies in derde voorronde)

Speeldata:
Heenwedstrijd: donderdag 23 augustus
Terugwedstrijd: donderdag 30 augustus

Deelnemende clubs:
Vijf verliezers uit derde voorronde Champions League
Winnaars uit derde voorronde Europa League