Fanshop
Fanshop

Eerste Feyenoord Footy4Girls groot succes

Feyenoord heeft woensdag een bijzonder Footy4All evenement georganiseerd. Op het Johan Cruijff Court Salomon Kalou aan het Afrikaanderplein in Rotterdam vond er een speciale editie van een voetbaltoernooi plaats, waar meiden van 9 tot 13 jaar uit de buurt hun voetbalkwaliteiten konden tonen. Ook voor meiden die niet van voetbal houden waren er verschillende activiteiten, zoals het maken van kralenkettingen en het bereiden van fruitshakes, waarbij zij werden geholpen door de vrouwen van Martin van Geel en Ruben Schaken en de vriendinnen van Stefan de Vrij en Guyon Fernandez.

Tijdens het Footy4Girls evenement deden vier teams van zes speelsters mee aan het voetbaltoernooi, dat werd begeleid door medewerkers van Feyenoord en de gemeente Rotterdam. Op het Cruijff Court genoten de meiden zichtbaar van de wedstrijden, waarbij het fanatisme er vanaf straalde. In de vorm van een spelersvrouwen arrangement stond er dan ook een mooie prijs op het spel voor het winnende team. Met dat arrangement krijgt het winnende team tijdens één van de thuiswedstrijden in het seizoen 2012/2013 een bijzondere VIP behandeling in De Kuip.Annet van Geel, vrouw van technisch directeur Martin van Geel, was samen met nog een aantal vrouwen en vriendinnen van spelers van Feyenoord ook aanwezig aan het Afrikaanderplein. Zij hielpen naast het voetbalveld mee aan enkele activiteiten voor meiden die niet deelnamen aan het voetbaltoernooi. Ook hier deden de meiden vol enthousiasme aan mee, tot genoegen van Van Geel. ‘Het is leuk dat er nu eens speciaal voor meiden zo’n evenement wordt georganiseerd. Daarnaast is het mooi om te zien hoe enthousiast die meiden zijn, dat maakt het extra leuk om hieraan mee te werken.’ Van Geel vindt het belangrijk dat dit soort evenementen wordt gehouden. ‘Het merk Feyenoord kan op deze wijze worden uitgedragen naar kinderen’.

Het voetbaltoernooi kwam eerder dan gepland tot einde. Vanwege regen werd het veld te glad, waarmee de veiligheid van de kinderen in gevaar kwam als er zou worden doorgespeeld. Ondanks de vervroegde afloop keek iedereen terug op een geslaagde middag op het Cruijff Court. Het winnende team ging extra gelukkig naar huis, nadat zij de cheque voor het spelersvrouwen arrangement uitgereikt hadden gekregen.