Vlaar wint met Oranje in De Kuip

Ron Vlaar heeft woensdagavond de oefeninterland met het Nederlands elftal tegen Slowakije met 2-0 gewonnen. De verdediger speelde de volledige tweede helft tijdens het oefenduel in De Kuip, in de voorbereiding op het aanstaande EK. Nederland kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, door een eigen doelpunt van Kornel Saláta. De verdediger gleed een voorzet van Ibrahim Afellay achter zijn eigen doelman. In de tweede helft bepaalde invaller Rafael van der Vaart de eindstand.
Voor Oranje was de overwinning op Slowakije de eerste overwinning tijdens de voorbereiding op het EK. De ploeg van coach Bert van Marwijk verloor eerder van Bayern München (3-2) en Bulgarije (1-2). Het Nederlands elftal speelt komende zaterdag de laatste oefeninterland in de aanloop naar het EK. Noord-Ierland is dan de tegenstander.